(ÖZEL) 'Altin Bereketlendirme Dolandiriciligi' Yapan 3 Kadin Yakalandi

Istanbul ve Ankara’nin farkli ilçelerinde basta ‘Altin Bereketlendirme’ dolandiriciligi olmak üzere onlarca suça karismis 3 kadin Gaziosmanpasa’da yakalandi.

Gaziosmanpasa Emniyet Müdürlügüne bagli ekipler, gelen ihbar üzerine Sarigöl Mahallesi’nde dolandiricilik konusuna karisan 3 süpheli kadini yakalamak için çalisma baslatti. Bölgede süpheli kisilerin üzerinde çalisma yapan ekipler, Türkan G., Arzu G. ve Candeger G.’yi yakalayarak gözaltina aldi. Süphelilerin üst aramasinda bir miktar bilezik, altin ve nakit para bulundu. Sarigöl’de dolandirilan kadin, emniyette süphelileri teshis etti. Süpheliler, emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi.

Altinlari katlayacaklarini söylediler

Iddiaya göre; baslarini örterek daha önceden tespit ettikleri evlere gelen dolandiricilar, “Altin Bereketlendirme” yöntemiyle ziynet esyalarini arttiracaklarini söyleyip, bu sekilde magdurlarin evlerine giriyordu. Evin içerisinde dualar okuyan süpheliler, el çabuklugu gibi yöntemlerle altin ve paralari çalarak olay yerinden uzaklasiyordu.

Onlarca suçtan aranmalari vardi

Gaziosmanpasa Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan yakalanan kadin süphelilerin birer suç makinesi oldugu ortaya çikti. Süphelilerin dolandiricilik, evden hirsizlik, güveni kötüye kullanma, nitelikli dolandiricilik, yankesicilik ve yagma suçlarindan aranmasi oldugu belirlendi. Ayrica süphelilerin Ankara’nin Çankaya ilçesi ve Istanbul’un Ümraniye, Gaziosmanpasa, Güngören, Küçükçekmece, Bagcilar, Bahçelievler, Eyüpsultan ve Esenler ilçelerinde suça karistigi ögrenildi.
Kaynak: İHA