Otobüsçü Esnafi Belirlenen Fiyatlardan Memnun Degil

Ulastirma Bakanliginin sehirlerarasi ulasim ücretlerinde belirledigi fiyatlar hakkinda açiklama yapan Terminal Isletmecisi Mirza Binboga, “Bakanligin verdigi fiyatlari uygularsak vatandas seyahat edemez hale gelir” dedi.

Otobüsçü Esnafi Belirlenen Fiyatlardan Memnun Degil
Bakanligin verdigi fiyatlarin 3’de 1’ine tasimacilik yaptiklarini söyleyen Mirza Binboga, “Su an için dönüs doluluk oranlarimiz yüzde 100 dolu. Her zaman 1 hafta kala baslardi yogunlugumuz ama bu sene 1 hafta önce baslardi. Istanbul’da, Izmir’de, Bursa’da ve Ankara’da yani batidan Anadolu’ya gelis 10 gün önce basladi.

Bu da insanlarin bunaldigini ve seyahat etmek istedigini gösteriyor. Su anda bizim burada durgun ama bayram sonu listelerimiz dolmak üzere yüzdem 100’ün üzerinde bir çalisma yapacagiz insallah. Bu verilen fiyatlar masa basinda alinan kararlar. Bunu ben böyle yoruluyorum. Çünkü ilgili bakanlik bu fiyat kararlarini alirken, sektörümüze sorsa bu fiyatlar olmaz. Bu fiyatlar tamamen yolcunun aleyhine. Kayseri-Kirsehir arasi 140 kilometre iken buraya vermis olduklari fiyat 100 TL ancak biz bu mesafeyi 30 TL’ye götürüyoruz. Kayseri-Nevsehir arasini ayni sekilde 100 TL fiyat vermisler ama biz ayni sekilde 30 TL’ye götürüyoruz. Biz özellikle kisa mesafede su anda bakanligin belirlemis oldugu fiyatlarin 3’de 1’i oraninda paralara insanlari tasiyoruz. Yani bakanlik bu fiyatlari neye göre belirledi anlamak mümkün degil. Bu fiyatlari belirlerken, öncelikle bizim sektörden bilgi almalari gerekiyor” dedi.

Binboga, düzenlenen fiyat listesinin uygulanmasi halinde vatandasin seyahat edemez hale gelecegini söyleyerek, sözlerine su sekilde devam etti:

“Kayseri- Istanbul arasina 200 TL fiyat vermis, biz su anda 150 TL’ye tasiyoruz. Yani biz kisa mesafede bakanligin vermis oldugu fiyatlarin 3’de 1’i fiyatina tasiyoruz. Uzun yolda ise yüzde 70’ine tasiyoruz. Biz bakanligin vermis oldugu fiyatlarin altinda tasiyoruz. Biz yüzde 50 kapasite ile tasimacilik yaptigimizda dahi bu fiyatlari uygulamadik. Kayseri- Nevsehir arasini biz o zamanda bile 45 TL’ye tasidik. Kayseri- Aksaray 70 TL iken biz 40 TL yazdik. Kayseri- Istanbul arasina 300 TL’ye kadar fiyat vermislerdi. Biz bu mesafeyi 200 TL bandinda tuttuk. Biz her zaman bu fiyatlarin altinda tuttuk. Yani yolcuda magdur olmadi, bizde magdur olmadik. O zamanlar bizde yüzde 50 kapasite ile para kazanirken, bugün yüzde 100 kapasite ile çalisiyoruz. Bu fiyatlari biz uygulasak 1 ay içerisinde 1 senede kazandigimiz parayi kazaniriz. Ancak yolcu gidemez, yolcu magdur olur. Biz yolcularin magdur olmamasi ve bizimde ayakta durmamiz için bu fiyatlari uygulamiyoruz.”
Kaynak: İHA