Mersin'de Çadir Ve Karavan Tutkunlari Bayram Tatilini Kampta Geçiriyor

İçel'in Silifke ilçesinde çadir ile karavan tutkunlari, yesil ve mavinin birlestigi sahilde kamp yapti.

Hava sicakliginin 32 dereceye, nemin yüzde 51’e ulastigi kentte, dogaseverler, Yesilovacik Mahallesi'ndeki kumsalda bir araya geldi.

Temiz havasi ve berrak deniziyle ilgi çeken sahile gelen kamp tutkunlari, Kurban Bayrami tatilinde denizin ve günesin keyfini çikardi.

Esi ve iki çocuguyla kamp yapan 40 yasindaki Rabiye Cingözler, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle uzun bir süredir evde olduklarini ve tatil yapmak için çadir kampini tercih ettiklerini söyledi.

Adana’nin sicagindan bunalip Kurban Bayrami tatili için İçel'e geldiklerini anlatan Cingözler, "Adana'ya en yakin kamp alaninin burasi oldugunu belirledik. Hem çadir kuranlar hem karavanla gelenler var. Denizi ve havasiyla gerçekten yasanilacak, kamp yapilacak çok güzel bir yer. Iyi ki gelmisiz." diye konustu.

Kamp grubuyla gelen 68 yasindaki Fatih Eskiçakit da 10 yildir her sene kamp için bu alani tercih ettiklerini ve karavaniyla 15 gündür tatil yapmaktan memnun oldugunu ifade etti.

Hatay'dan gelen 36 yasindaki Selin Akkaya da bayram tatilinde is yogunlugundan uzaklasip dinlenmek amaciyla çadir kampini tercih ettigini aktardi.

Emine Dinler de (53) 12 senedir ailece kamp yaptiklarini ifade ederek, "Doga ile iç içe olmayi seviyorum. Sabah kalktigimda karsimda denizi görmeyi seviyorum. Burada denize doyuyoruz. Sakinligi ve dogayi seviyorsaniz ugramaniz gereken adres kesinlikle burasi." diye konustu.

Kaynak: AA