Mersin Büyüksehir Belediyesi, Bayram Boyunca 35 Noktada Konser Düzenliyor

İçel Büyüksehir Belediyesinin ‘Bayram Konserleri’ basladi. 24 Temmuz’a kadar sehrin dört bir yaninda sürecek olan konserler, yaylalardan sahillere kadar uzanacak. 13 ilçede, 35 noktada devam edecek konserler, ilk gün 7 ayri noktada basladi.

Mersin Büyüksehir Belediyesi, Bayram Boyunca 35 Noktada Konser Düzenliyor
Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesinin düzenledigi ‘Bayram Konserleri’, ilk gün 6 ilçenin 7 ayri noktasinda basladi.

24 Temmuz’a kadar her gün 7 noktada sürdürülecek konserlerde, yerel sanatçilar sahne alacak. Bayramda 13 ilçenin toplam 35 noktasinda gerçeklesecek konserlerle ilgili detaylar, sosyal medyada “@mbbkultursosyal” hesabinda vatandaslarla paylasildi.

Her yastan İçelli bayramin ilk günü konserlerdeydi

Bayramin ilk konserleri; Akdeniz’de Çay Mahallesi, Mut’ta Sertavul Yaylasi Pazar Yeri, Tarsus’ta Kirklarsirti Mahallesi, Erdemli’de Tömük Flamingo 4 Sahil Sitesi ile Limonlu Faruk Sihman Sitesi önü, Yenisehir’de Marina Akustik Park ve Anamur’da Rauf Denktas Parki’nda gerçeklesti. Bu konserlerde Hasan Yesilgöz, Mehmet Çaglar, Isa Yazirlioglu, Simal ve Orkestrasi, Sidar Baran Tas, Seda Inan ile Haluk Sas sahne aldi. Her yastan İçellinin katildigi konserlerde vatandaslar bayram coskusunu bir arada yasadi.

“Bayram coskusunu müzikle kutlayarak yasayacagiz”

Bayram boyunca her ilçede konserlerin yapilacagini ifade eden Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Koordinatörü Bengi Ispir Özdülger, “Bayram boyunca planladigimiz bu konser dizimizi İçelimizin 13 ilçesinde 35 ayri noktada yapacagiz. Sertavul’dan Çamliyayla’ya, Kizkalesi’nden Tarsus’a, Erdemli’den Gülnar’a her yere ulasacagiz. Tüm vatandaslarimizla bir arada bu güzel mutlulugu, bu bayram coskusunu birlikte yasayacagiz. Amacimiz, bu sevgi dolu, kültür mozaigi zenginliginin bulundugu sehrimizde bir arada sevgiyle, baris içerisinde bayrami yasamak. Bize gerçekten büyük bir keyif veriyor. Saglikla, mutlulukla, huzur içerisinde, baris dolu nice güzel bayramlar yasayalim istiyoruz” dedi.



“Çok güzel bir etkinlik, bayram sürecini çok güzel geçirecegimizi umuyorum”

Katilimin yogun oldugu Marina Akustik Park’taki konserde konusan dinleyicilerden Aysenur Akdoga, güzel bir aksam geçirdigini ifade ederek, “Konserler gerçekten çok güzel. Maalesef uzun bir süredir herhangi bir etkinlikte bulanamiyoruz. Çok güzel bir etkinlik, bayram sürecini çok güzel geçirecegimizi umuyorum. Her sey için çok tesekkürler. Bayramda buradayim. Sehrimi seviyorum ve burada çok daha güzel zaman geçirecegimi düsündügüm için farkli bir sehre gitmeyi planlamadim. Ben çok memnunum” ifadelerini kullandi.

Konseri dinleyenlerin mutlu oldugu yönündeki gözlemini aktaran Hülya Altan ise “Bu konserler gerçekten son zamanlarda hepimizi çok mutlu ediyor. Sosyal mesafeyi koruyarak, açik havada gayet güzel dinliyoruz. Yani insanlar mutlu. Çok tesekkür ederiz baskanimiza” diye konustu.

Kaynak: İHA