Küçükçekmece Menekse Plaji'nda 'Bayram' Yogunlugu

Kurban Bayrami tatilini firsat bilen vatandaslar Küçükçekmece Menekse Plaji’na akin etti. Plajda adeta adim atacak yer kalmadi.

Küçükçekmece Menekse Plaji'nda 'Bayram' Yogunlugu
Kurban Bayrami’nin ikinci gününde Küçükçekmece’de bulunan Menekse Plaji’nda yogunluk yasandi. Istanbul’da hava sicakliginin 30 derecenin üzerinde oldugu Kurban Bayrami tatilinde yüzlerce kisi Menekse Plaji’na akin etti. Aileleri ve arkadaslariyla plaja gelen çok sayida kisi, denize girdi, güneslendi ve agaç altlarinda piknik yapti. Plaji dolduran yüzlerce kisiden kimi sosyal mesafe kuralina uyarken, kimileri de kurala aldiris etmedi.

Plajin asiri kalabalik oldugunu söyleyen 15 yasindaki Sude Güngör, “Tatil normal geçiyor ama eskisi gibi degil, daha civil civil beklerdim. Denize geldik, kimseyle de görüsemiyoruz, hava almaya çiktik daha iyi geliyor. Menekse Plaji çok kirli, çok kalabalik. Bu pandemi sürecinde bu kadar kalabalik olmasi da sikinti oluyor. Çok duracagimi sanmiyorum, bir iki saate gidecegim. Acayip kalabalik ve covid bulasma sansi çok yüksek” dedi.

Bu kadar kalabaligi beklemedigini anlatan Sinan Güzel de, “Tatili burada geçirecegiz, en uygunu burasi oldugu için buraya geldik. Umdugumuzdan daha yogun çikti. Herhalde millet disari çikamadigi için, böyle degerlendirmek istediler. Çocuklar bayadir disari çikmadi, bunaldiklari için, isler de tatile girdi geldik. Sürekli buradan geçiyorum, beklemiyordum bu kalabaligi, ilk defa görüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA