KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi ''Ok Yaydan Çikmistir''

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Kibris’ta iki devletli çözüm modeli ile ilgili açiklamada, "Ok yaydan çikmistir’’ dedi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi ''Ok Yaydan Çikmistir''
KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Kibris’ta iki devletli çözüm modeli ile ilgili açiklamalarda bulundu. Cumhurbaskani Tatar, “Halkimiza özgürlügü ve bagimsizligi, tüm Kibris’a barisi ve huzuru getiren 20 Temmuz 1974 Baris Harekati’nin 47. yil dönümünü bir kez daha büyük bir cosku ve heyecanla kutladik. Halkimizin vatan bildigi bu topraklarda kendi devletinin çatisi altinda sonsuza dek yasayacagini, egemenligi ile özgürlügünden vazgeçmeyecegini, Rum’un azinligi olmayacagini dünyaya bir kez daha haykirdik” dedi.



“Üç devlet tek millet oldugumuzu dünyaya bir kez daha göstedik”

“Anavatan Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan, MHP Genel Baskani Sayin Devlet Bahçeli, kardes Azerbaycan milletvekilleri ile diger degerli konuklarimizin bu mutlu günümüzde aramizda bulunmalari bizlere onur ve seref vermistir” ifadelerini kullanan Tatar, “Basta Cumhurbaskani Sayin Erdogan olmak üzere tüm konuklarimiza sahsim ve halkim adina tesekkürlerimi ve saygilarimi sunarim. Üç devlet tek millet oldugumuzu dünyaya bir kez daha gösterirken, Cumhurbaskani Sayin Erdogan’in yapmis oldugu konusma ve açiklamalar bizlere güç vermistir” dedi.

Cumhurbaskani Tatar, “Cumhurbaskani Sayin Erdogan’in, egemen esit iki devlete dayali çözüm önerimizin hakli, dogru ve kalici oldugunu ve bundan geri adim atilamayacagini belirtmesi tüm dünyaya yönelik çok önemli bir mesajdir” ifadelerini kullandi.

“Bölgenin en büyük ve en güçlü ülkesi Türkiye”

Federal temele dayali çözüm sekli gerçeklesmeyecek bir hayal olarak kaldigini belirten Tatar, “Tek gerçekçi çözüm, bölgenin en büyük ve en güçlü ülkesi olan Türkiye tarafindan desteklenen egemen esit iki devletin varligina dayali çözüm seklidir. Bundan asla geriye dönüs yoktur. Ok yaydan çikmistir ve hedefe dogru ilerlemektedir ve bunu engelleyecek hiç bir güç de yoktur” dedi.

Tatar, “Cumhurbaskani Sayin Erdogan’in Kibris Türk halkinin geçmiste oldugu gibi bundan sonra da yalniz birakilmayacagini, bundan sonra da her türlü yardim ve katkinin sürecegini belirtmis olmasi da KKTC’nin daha da kalkinmasi ve güçlenmesi için oldukça önemlidir. Bu nedenle de tesekkürlerimi sunarim” ifadelerini kullandi.

“KKTC ile Türkiye etle tirnak gibidir”

“Maras açilimimizin ikinci adimi da çözülemeyen Kibris sorununun olusturdugu magduriyetlerin ve insan haklarinin da yerine getirilmesi niyetiyle pilot bölgenin askeri bölge statüsünden sivile dönüstürülebilmesi olmustur” diyen Tatar, “KKTC ile Türkiye etle tirnak gibidir, aramizda kan, can ve gönül baglari vardir. Kim ne yaparsa yapsin, hangi saldirilar gelirse gelsin, bu baglarin koparilmasi mümkün degildir. Herkes sunu çok iyi bilsin ki Anavatan Türkiye’ye daha da siki sarilacagiz, can, kan ve gönül baglarimizi daha da güçlendirecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA