Italya'da Asiri Sagci Lig Partisi'nden Belediye Meclis Üyesi, Bir Göçmeni Öldürme Suçlamasiyla Gözaltina Alindi

Italya'da asiri sagci Lig Partisi'nin Voghera kasabasi Belediye Meclis Üyesi Massimo Adriatici'nin, Fasli bir göçmeni silahla vurarak öldürmek suçlamasiyla gözaltina alindigi bildirildi.

Italyan basinindaki haberlerde, ülkenin kuzeyindeki Lombardiya bölgesindeki Voghera kasabasinda, Kamu Güvenliginden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Adriatici'nin, dün aksam kasabanin merkezindeki Meardi Meydani'nda tartistigi Fasli bir göçmeni silahla vurarak öldürdügü süphesiyle gözaltina alindigi belirtildi.

Göç ve Islam karsiti tezleriyle bilinen asiri sagci Lig Partisi mensubu Adriatici'nin ilk sorgusunda, Fasli göçmen tarafindan yere itildigini ve bu sirada silahin kazara ates aldigini öne sürdügü ifade edildi.

- Mesru müdafaa iddiasi

Lig Partisi'nden yapilan açiklamada da avukat olan Adriatici'nin kendisini iten 39 yasindaki Fasli göçmene karsi mesru müdafaada bulundugu iddia edildi.

Açiklamada, Adriatici'nin, göçmen genç bir kizi taciz ederken kizi savundugu ileri sürüldü.

Adriatici'nin ayni zamanda eski bir polis memuru oldugu ve polis akademisinde ceza hukuku dersleri verdigi belirtildi.

Diger yandan, merkez solun çati partisi Demokratik Parti, liderligini Matteo Salvini'nin yaptigi Lig'e "Meclis üyesinin hareketini kinama" çagrisinda bulundu.

Kaynak: AA