Isparta'da 36 Sahipli Köpek Kimliklendirildi

Isparta’da 36 sahipli köpege mikroçip uygulanarak, kimliklendirme islemleri gerçeklestirildi. Ayrica köpekler için ev hayvani pasaportu düzenlendi.

Isparta'da 36 Sahipli Köpek Kimliklendirildi
‘Kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayit altina alinmasina’ dair yönetmelik kapsaminda 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren sahipli köpeklerin tanimlanmasi ve kimliklendirilmesi islemleri baslatildi. Sahipli kediler ve gelincikler için bu süreç 1 Ocak 2022 tarihinde baslayacak. Kimliklendirilen hayvanlar Ev Hayvanlari Kayit Sistemine (PETVET) kayit ediliyor.Uygulama ile kaybolma, sokaga terk etme gibi durumlarda sahiplerinin sistemden tespitinin kolaylasmasi ve masum canlarin kaderine terk edilmemesi amaçlaniyor.

36 sahipli köpege ev hayvani pasaportu

Isparta’da köpeklerin kimliklendirilmesi islemleri Il Tarim Orman Müdürlügü Hayvan Sagligi ve Yetistiriciligi Sube Müdürlügü tarafindan baslatildi. Il Tarim ve Orman Müdürlügümüz ile Isparta Avcilar ve Aticilar Dernegi isbirliginde düzenlenen programda 36 sahipli köpegin kimliklendirme islemi yapildi. Köpeklere mikroçip uygulanirken, kuduz asilama islemleri gerçeklestirildi.

Ayrica bu köpekler için ev hayvani pasaportu düzenlendi.

Uygulamanin kentte devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA