Iran'da Su Krizi Ile Baslayan Gösteriler Devam Ediyor Açiklamasi 4 Ölü

Iran’in Huzistan eyaletinde su kesintisi ile baslayan gösterilerde biri polis 4 kisinin hayatini kaybettigi belirtildi.

Iran'da Su Krizi Ile Baslayan Gösteriler Devam Ediyor Açiklamasi 4 Ölü
Iran’in Huzistan eyaletine bagli Ahvaz, Mahser, Ize, Hurremsehr, Susengerd sehirlerinde su krizi nedeniyle baslayan gösteriler dün aksam da devam etti. Rejim karsiti göstericiler, Iran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’i hedef alarak “Kahrolsun Hamaney” sloganlari atti.

Göstericiler ile polis arasinda çatismanin yasandigi Susengerd sehrinde, protestocular bir tanki atese verdi. Sosyal medyada paylasilan görüntülerde bazi göstericilerin silah kullandiklari da görüldü.

Iran devlet televizyonuna konusan Huzistan eyaletine bagli Bender Mahsehr Vali Yardimcisi Feridun Benderi, gösterilerde bir polis memurunun hayatini kaybettigini belirterek, “Talegani kasabasindaki gösteriler sirasinda çatismada açilan ates sonucu bir polis hayatini kaybetti ve bir polis memuru da yaralandi” dedi

Ize sehrinde dün gece baslayan gösterilerde ise bir göstericinin hayatini kaybettigi belirtildi. Altinci gününde devam eden gösterilerde toplamda 4 kisinin hayatini kaybettigi ifade ediliyor.

Iran’in Huzistan eyaletinde 14 Temmuz Çarsamba günü su kaynaklarinin kurumasi ve kuraklik nedeniyle gösteriler baslamisti. Huzistan eyaletinin Ahvaz sehrinde baslayan gösteriler Hamidiye, Bostan, Sadgan, Sus, Danyal ve Mahsehr sehirlerine yayildi.
Kaynak: İHA