IHH, Tanzanya'da 200 Büyükbas Kurban Kesimi Yapti

Dogu Afrika'da yer alan ülkenin 2 ayri bölgesinde IHH ekiplerinin gözetiminde kesilen kurbanliklarin etleri, ihtiyaç sahiplerine dagitildi.

Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi ekipleri, Tanzanya Birlesik Cumhuriyeti'nin 2 ayri bölgesinde 200 büyükbas kurban keserek, ihtiyaç sahiplerine ulastirdi.

Kurban bagislarini bu yil Türkiye ile birlikte 65 ülkeye ulastirmayi amaçlayan ve "Kurbanla Hatirla" sloganiyla harekete geçen IHH, Dogu Afrika ülkelerinden Tanzanya'da da kurban kesim faaliyeti yürüttü.

Ülkenin kuzeyindeki Tanga bölgesinde 150, Singida bölgesinde ise 50 büyükbas kurbanin kesimi, IHH ekiplerinin gözetiminde gerçeklestirildi.

Yaklasik 1400 hisseye denk gelen kurbanlarin etleri, bu bölgelerde ihtiyaç sahiplerine ulastirildi.

- "Kurban etlerinden binlerce ihtiyaç sahibi faydalanacak"

IHH Uluslararasi Iliskiler Biriminden Abdülkadir Oguz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 29 yildir oldugu gibi bu sene de kurban çalismalarini gerçeklestirdiklerini söyledi.

Vakiflarinin bu yil 65 ülkede kurban kesimini gerçeklestireceklerini aktaran Oguz, "Bu sene sloganimiz ‘Kurbanla Hatirla’. Sloganimizdan da anlasilacagi gibi kurban, dünyanin birçok bölgesinde bulunan mazlum ve muhtaç insanlari hatirlamaya bir vesiledir. Bu, onlari yalniz birakmadigimizi ve Türkiye'deki kardeslerinin her zaman yanlarinda olacaginin da bir hatirlatmasidir." dedi.

Oguz, vakif olarak dünyanin neresinde ihtiyaç sahibi varsa onlara el uzatmaya çalistiklarini, Tanzanya’da da bu kapsamda faaliyetlerini yogunlastirdiklarini anlatti.

Tanzanya’da bayramin Türkiye'den 1 gün sonra kutlandigini dile getiren Oguz, kurban kesim islemlerine de bu nedenle bugün baslandigini kaydetti.

Bu yil Tanzanya’nin 2 farkli bölgesinde çalisma yaptiklarini ifade eden Oguz, "Tanga ve Singida bölgesinde 200 büyükbas hayvanin kesimini yaptik. Yaklasik 1400 hisseye tekabül eden bu kurban etlerinden binlerce ihtiyaç sahibi faydalanacak." diye konustu.

Kaynak: AA