Etler Bozulmasin Diye Buldugu Teknik Görenleri Hayrete Düsürdü

Bursa’nin Inegöl ilçesinde yasayan vatandasin, Denizli’de kestigi kurbanin etlerini bozulmasin diye buldugu teknik görenleri hayrete düsürdü.

Etler Bozulmasin Diye Buldugu Teknik Görenleri Hayrete Düsürdü
Inegöl ilçesinde yasayan Osman Baris, kurban kesmek için kardesinin yasadigi Denizli’ye hafif ticari araciyla gitti. Kestigi kurbanin etlerini bagaja koyan Osman Baris, yaklasik 5 saat sürecek yolculukta etlerin bozulmamasi için ilginç bir teknik gelistirdi. Nalburdan aldigi plastik borularin bir ucunu aracin ön kisminda bulunan klima çikisina monte eden adam, borularin diger ucunu aracin bagajina uzatti. Kurdugu sistemle klimadan gelen soguk havayi bagajdaki etlere iletti. Bu sistemle sicak havada etlerin bozulmasini önledi.

Osman Baris yaptigi açiklamada, “6 kisi ve benim kurban etlerimizi Denizli’den Inegöl’e götürecegim. Yol yaklasik 5 saat sürüyor. Havalar çok sicak. Etimin bozulmamasi için bir sogutma sistemi düsündüm. Nalburdan boru aldim. Aracin ön kisminda klimadan gelen soguk havayi borularla bagaja aktardim. Klimayi açtigimda bagaji gayet iyi sogutuyor. Klimayi çalistirinca borular resmen buz tutuyor” dedi.

Kaynak: İHA