Erdogan, AK Parti Teskilatiyla Video Konferans Üzerinden Bayramlasti Açiklamasi (1)

'(Kovid19) Her ne kadar salgin çesitli ülkelerde yeni varyantlarla yükselise geçse de Türkiye henüz bu tehdidin pençesine düsmüs degildir' 'Gençlerimiz basta olmak üzere ülkemizin insan kaynagini en verimli sekilde degerlendirmek için tüm kurumlarimizla yogun gayret içindeyiz' 'Artik Kibris Türklerinin uluslararasi görüsmelerde masadaki tek talebi egemen devlet statülerinin taninmasidir. Bunun disindaki tüm teklifler geçerliligini yitirmistir' 'Kibris Türk Devleti'nin en kisa zamanda genis bir taninirliga sahip olmasi için her türlü gayreti sergileyecegiz'

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, her ne kadar Kovid-19 salgini çesitli ülkelerde yeni varyantlarla yükselise geçse de Türkiye'nin henüz bu tehdidin pençesine düsmedigini bildirdi.

Erdogan, video konferans araciligiyla düzenlenen, 81 ilin AK Parti teskilatiyla bayramlasma programinda konustu.

Konusmasina partililerin bayramini kutlayarak baslayan Cumhurbaskani Erdogan, "Bu mübarek bayram günlerinde kestigimiz kurbanlarin, eda ettigimiz ibadetlerin, yaptigimiz hayir ve hasenatin Allah katinda kabul olmasini diliyorum. Mevla'dan tüm Müslümanlar ve insanlikla birlikte burada bir araya gelen bizleri daha nice mübarek günlere saglikla, huzurla, esenlikle ulastirmasini temenni ediyorum." ifadelerini kullandi.

Geçen yilki bayramlar ile bu yilki Ramazan Bayrami'ni salgin tedbirleri sebebiyle buruk yasadiklarini kaydeden Erdogan, söyle devam etti:

"Kurban Bayrami'niza salginla mücadelemizde önemli bir mesafe katetmis, vaka, hasta ve vefat sayilarini önemli ölçüde düsürmüs, asilamada ciddi mesafe katetmis bir ülke olarak girdik. Yaklasik 1,5 yillik aradan sonra bu bayrami temizlik, maske ve mesafe kurallarina riayet ederek sevinçle idrak ediyoruz. Her ne kadar salgin çesitli ülkelerde yeni varyantlarla yükselise geçse de Türkiye henüz bu tehdidin pençesine düsmüs degildir.

Insallah hep birlikte asilamayi yayginlastirarak temizlik, maske ve mesafe kurallarina uyarak bu dalgayi ilave kisitlamalara gerek kalmaksizin geride birakacagimiza inaniyorum. Siz teskilat mensuplarimizdan bu konuda milletimize öncü ve örnek olmanizi, insanlari tesvik etmenizi bekliyorum. Hep söyledigim gibi salgin süreci, yol açtigi sikintilar ve maliyetler yaninda ülkemizin önünde pek çok firsat penceresi de açmistir. Simdi bu firsatlari kuvveden fiile geçirmenin asamasindayiz. Sanayi üretimi gayet iyi gidiyor, ticaretimiz canlaniyor, ihracatimiz rekor üstüne rekor kiriyor, turizm sektörü sürekli hedef yükseltiyor."

- "Yetismis is gücü adeta karaborsaya düsmüs durumda"

Yatirimcilarin en önemli sikayetinin kapasite büyütmek için makine, üretmek için hammadde ve nakletmek için konteyner bulamamak oldugunu belirten Erdogan, "Organize sanayi bölgelerinde yer kalmadigi için sürekli genisletme ve yenilerini açma çalismalari var." dedi.

Tüm bu gelismelerin istihdami da olumlu yönde etkiledigini bildiren Cumhurbaskani Erdogan, sunlari ifade etti:

"Pek çok sektörde vasifli-vasifsiz eleman ihtiyaci had safhaya çikti. Bilhassa belli alanlarda yetismis is gücü adeta karaborsaya düsmüs durumda. Gençlerimiz basta olmak üzere ülkemizin insan kaynagini en verimli sekilde degerlendirmek için tüm kurumlarimizla yogun gayret içindeyiz. Türkiye'nin potansiyelinden, gücünden, büyüklügünden habersiz seamet tellallari sürekli tersini söylüyor. Karanlik bir fotograf çizmeye çalisiyor olsa da 2023 hedeflerimize dogru kararlilikla yürüyoruz.

Bu yolda attigimiz her adimda, karsilastigimiz engelleri, önümüze kurulan tuzaklari, arkamizdan yazilan kirli senaryolari birer birer bosa çikartiyoruz. Ülkemizde artik vesayeti diriltme hayalleri de darbe ile milletin arasini ve iradesini gasbetme girisimleri de demokraside ve ekonomide elde ettigimiz kazanimlari geriye götürme çabalari da beyhudedir. Milletimiz en son 15 Temmuz'da bu konudaki kararini ve durusunu süpheye yer birakmayacak sekilde ortaya koymustur. Milletimizle birlikte basardigimiz her mücadele gibi önümüzdeki bu süreci de insallah hep birlikte zafere ulastiracagiz."

- "Kibris Türklerinin tek talebi egemen devlet statülerinin taninmasidir"

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yaptigi ziyarete deginen Erdogan, "Dün ve önceki gün arife gününden baslayip bayram günü aksam saatlerine kadar Kibris'ta icra ettigimiz program, pek çok bakimdan önemliydi. Biliyorsunuz Kibris Türkü kardeslerimiz yillarca kendilerini sahte vaatler, yalanlarla, iki yüzlülükle aldatanlara cevaplarini bir süre önce açikladiklari yeni bir kararla verdiler. Artik Kibris Türklerinin uluslararasi görüsmelerde masadaki tek talebi, egemen devlet statülerinin taninmasidir. Bunun disindaki tüm teklifler geçerliligini yitirmistir." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Rum kesimini ve Yunanistan'in verdikleri tüm sözlerden dönmelerine, yapilan anlasmalara sirt çevirmelerine, Türk toplumunu yok sayan simarikliklarina ragmen israrla destekleyenlerin artik bu konuda söyleyecek sözünün kalmadigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Söyle bir hafiza tazelemesi yapacak olursa 1963'ten itibaren Kibris Türklerine katliam dahil her türlü haksizligi, hukuksuzlugu, nobranligi yapan Rumlardi. Ada'da iki tarafin da temsil edildigi bir devlet formülü için Birlesmis Milletler tarafindan baslatilan Annan Plani dahil tüm girisimlere 'hayir' diyen yine Rumlardi. Türkiye'nin gösterdigi iyi niyete ragmen Avrupa Birligi içinde ülkemizde ve Kibris Türkleri ile ilgili her konuda aleyhimizde çalisan Rumlardi.

Yakin zamanda Crans Montana'da masadan kaçan yine de ne yazik ki Rumlardi. Ada'nin zenginliklerini ve tüm imkanlari sadece kendilerine isteyen, Kibris Türkü'nü israrla azinlik görmeye devam eden yine Rumlardi. Öyleyse artik bizim bu kisir döngüyü sürdürmek için sebebimiz kalmamistir. Biz Kibris Türkü kardeslerimizin egemen devlet üzerine kurulu yeni çözüm teklifini sonuna kadar destekliyoruz.

Artik bizim için Kuzey Kibris, Güney Kibris diye bir olay kalmamistir. Bizim için sadece Kibris Türkü kardeslerimizin mevcut sikintilari içindeki bagimsiz devletler vardir. Ada'daki 2 günlük temaslarimiz sirasinda Kibris Türkü kardeslerimizi, cumhurbaskanindan gençlerine kadar tüm kesimleriyle bu konuda kararli gördüm. Kibris Türk Devleti'nin en kisa zamanda genis bir taninirliga sahip olmasi için her türlü gayreti sergileyecegiz. Insallah yakinda bunun somut neticelerini de görmeye baslayacagiz."

(Sürecek)
Kaynak: AA