Enkaz Altindan Insan Çikarir Gibi Kedi Kurtarma Operasyonu

Kocaeli’nin Darica ilçesinde yagmur giderine düsen yavru kediyi kurtarabilmek için itfaiye ekipleri 3 saat boyunca çaba sarf etti.

Enkaz Altindan Insan Çikarir Gibi Kedi Kurtarma Operasyonu
Olay, Kocaeli’nin Darica ilçesi Baglarbasi Mahallesi Istasyon Caddesi Fetih Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 1 gün önce sokak üzerinde bulunan bir evin bahçesindeki yagmur giderine yavru bir kedi düstü. Kedinin sesini duyup yardim etmek isteyen bina sakinleri, kediyi kendi imkanlariyla çikaramayinca durumu 112 Acil Yardim ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine adrese itfaiye ekipleri sevk edildi. Kisa sürede adrese ulasan itfaiye ekipleri, yavru kediyi mahsur kaldigi yerden çikarabilmek için çalisma baslatti.

Yavru kedinin sesini duyup borunun üst kisimlarinda sikistigini düsünen ekipler, çalismalari esnasinda yagmur gideri borusunun daha çok asagiya dogru uzandigini ve kedinin çok daha asagida oldugunu fark etti. Ellerindeki malzemelerle çalisma yapmakta güçlük çeken ekipler, takviye ekip ve malzeme destegi istedi. Takviyenin ve malzemelerin gelmesinin ardindan çalisma hizini arttiran ekipler, boru hizasinda yogun bir sekilde bahçeyi kazmaya basladi.

Borunun çapraz bir sekilde topragin altina dogru devam ettigini fark eden ancak kedinin ne kadar asagida oldugunu kestiremeyen ekipler, belli bir noktadan sonra kediye zarar vermemek amaciyla kazi islemlerine elleriyle devam etti. Itfaiye ekiplerinin enkaz altindan insan çikarir gibi yürüttügü yaklasik 3 saatlik hassas çalismanin ardindan bahçede kazilan 2 metre çukurun içerisindeki borunun kesilmesiyle birlikte, yaramaz yavru bir anda kendisini disariya atarak bahçeden hizla uzaklasti.
Kaynak: İHA