Elazig Depreminin Sembol Ismi Yüsra Bebek Ve Annesine Bayram Ziyareti

Elazig depreminde enkaz altinda kalarak yaralanan depremin sembol isimlerinden Yüsra bebek, tedavisi süren annesiyle yasadigi evde bayramda unutulmadi. Esi ve oglunu depremde kaybeden kiziyla teselli olan anneyi Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne bagli Çocuk Haklari Il Komitesi üyesi çocuklar evlerinde ziyaret edip hem ihtiyaçlarini sordu hem de beraberinde getirdikleri hediye ve oyuncaklari Yüsra’ya verdi.

Elazig Depreminin Sembol Ismi Yüsra Bebek Ve Annesine Bayram Ziyareti
24 Ocak’ta meydana gelen Elazig’da 37, Malatya’da 4 kisinin yasamini yitirdigi 6,8 büyüklügündeki depremde, Mustafa Pasa Mahallesi’nde yikilan binanin enkazinda esi Hüseyin (37), oglu Onur’u (12) kaybeden Ayse Yildiz ve 3 yasindaki kizi Yüsra, Jandarma Arama Kurtarma ekibi tarafindan yarali kurtarilmisti. Enkazdan yarali çikarilan anne Ayse ve kizi Yüsra’nin Sehit Fethi Sekin Sehir ile Firat Üniversitesi Hastanelerindeki 3 ay süren tedavisi tamamlandi. Devlet tarafindan kendilerine tahsis edilen konutta hayatlarina devam eden anne kiz, halen fizik tedavi sürecine devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Suat Kenç ve Çocuk Haklari Il Komitesi üyesi çocuklar, Kurban Bayrami dolasiyla Yüsra ve annesini evlerinde ziyaret edip hem ihtiyaçlarini sordu hem de beraberinde getirdikleri hediye ve oyuncaklari Yüsra’ya verdi. Yüsra bayram ziyaretine gelen misafirlere seker ikram ederken duygu dolun anlar yasandi. Anne Ayse Yildiz, "Siz geldiniz kapimizi çalip Yüsra’yi sevindirdiniz Allah da sizi sevindirsin” dedi.

Kimsesizin kimsesi olma yolunda devletin bir temsilcisi olarak aileyi ziyaret ettiklerini aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Suat Kenç, "Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü olarak zaman zaman ailelerimizi, dezavantajli insanlari ziyaret ediyoruz. Iddiamiz da su, Allah’in izniyle kimsesizin kimsesi olma yolunda devletin bir temsilcisi olarak buradayiz. Buradaki kiymetli ailemiz depremde büyük bir imtihana tabi oldular. Baba ve oglu vefat etti. Anne ve Yüsra bebek uzun bir tedavi sürecinden sonra Rabbim onlari birbirine bagisladi. Bu acilar tazeleniyor. Gerçekten de bende su an garip bir his içerisindeyim. Ayni depremi beraber yasadik. Bu kardesimiz ve evladi bu imtihani agir geçirenlerden. Allah devletimize zeval vermesin. Burada baslarini sokabilecekleri bir ev var” seklinde konustu.

Anne ve Yüsra’nin fiziki olarak halen sagligina kavusmadiklarini aktaran Kenç, "Bu arada Saglik Müdürlügü ile fizik tedavi noktasinda irtibata geçtik, insallah onlar da yardimci olacaklardir. Psikososyal destek ve rehberlik noktasinda da biz bu süreçte de bu aileye insallah destege devam edecegiz. Anne ve kiz gerçekten de hayata tutunmaya çalisiyorlar. Allah’a sükür su an itibariyle iyi durumdalar. Ama uzun bir fizik tedavi süreci de olacak. Bu süreçten sonrada insallah bu ailemiz sagligina kavusacaklar. Ben tabi daha duyarli olmamizi, yani depremin üzerinden zaman geçti ama bu gönlü ve cani yarali insanlari unutmamaliyiz diye düsünüyorum. Gerek devlet gerek ise bütün Elazig insanlari da bu depremde can kaybi yasayan bu aileleri de unutmamak lazim. Ben bayram vesilesiyle hem bu kardesimizi hem de bu güzel evladini ziyaret ettim. Onlarin bayramini kutluyorum" diye konustu.

Esi ve oglunu depremde kaybeden ve 3 yasindaki kizi Yüsra ile yarali olarak kurtarilan Ayse Yildiz ise "Allah razi olsun, bizi unutmadilar. Bize bayram ziyaretine geldiler. Halen tedavimiz devam ediyor. Allah yardimci olan herkesten razi olsun. Bazen diyorum herkes bizi unuttu da kimse ne soruyor ne de kapimizi açiyor. Allah razi olsun bizi unutmadiniz, geldiniz sordunuz Allah razi olsun. Ziyaret, Yüsra’nin da hosuna gitti. Siz geldiniz onu sevindirdiniz Allah da sizi sevindirsin. Tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA