DSÖ Genel Direktörü'nden 'Tokyo'da Sifir Kovid-19 Riski Mümkün Degil' Vurgusu

Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Tokyo Olimpiyatlarinda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) riskini sifira indirmenin mümkün olmadigini, turnuvanin basarisinin, vaka seyrinin ele alinma düzeyiyle ölçülmesi gerektigini söyledi.



23 Temmuz'da baslayacak turnuva öncesinde Tokyo'da düzenlenen Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) oturumunda konusan Ghebreyesus, DSÖ'nün tavsiyesiyle alinan ve Organizasyon Komitesinin uygulayacagi anti-virüs önlemlerinin "olimpiyatlarda test edilecegini" belirtti.

Turnuva kapsaminda Kovid-19 riskinin "sifira indirilmesinin" mümkün olmadigini kaydeden Ghebreyesus, "Basarinin isareti sifir risk degil. Bazi vakalarin tespit edildiginin farkindayim." dedi.

Ghebreyesus, "Basarinin isareti, herhangi bir vakanin mümkün oldugunca çabuk sekilde taninmasi, izole edilmesi, izlenmesi ve tedavi edilmesidir. Böylelikle ilerleyecek yayilmanin önü kesilir." ifadelerini kullandi.

Oyunlarin akibeti ve sporcularin sagligina yönelik "en iyi dileklerini" sunan Ghebreyesus, "Antrenörlerin ve resmi yetkililerin güvenliginin yani sira hazirlik asamasinda mümkün olabilecek dogru planlar ve dogru kararlarin alindiginin göstergesi olarak turnuvayi basariyla sonuçlandirmalarini dilerim." diye konustu.

Kaynak: AA