Çesme'de Nüfus 1 Milyonu Asti; Plajlardaki Kalabalik Havadan Görüntülendi

Kurban Bayrami’nin ikinci gününde Çesme plajlari tiklim tiklim doldu, ilçedeki nüfus 1 milyonun üzerine çikti. Çesme plajlarindaki yogunluk havadan da görüntülendi.

Çesme'de Nüfus 1 Milyonu Asti; Plajlardaki Kalabalik Havadan Görüntülendi
Kurban Bayrami sebebiyle ilan edilen 9 günlük tatilde, vatandaslar sahillere ve tatil beldelerine akin etti. Tatilin ilk günlerinde baslayan hareketlilik, Kurban Bayrami’nin da gelmesiyle artarak devam ediyor. Türkiye’nin en ünlü tatil beldelerinden Çesme’de de tatilciler büyük bir yogunluk olusturdu. Ilçedeki otellerde doluluk orani yüzde yüze ulasirken bazi vatandaslar kalacak yer bulmakta zorlaniyor. Vatandaslarin en çok ilgi gösterdigi plajlardan biri olan dünyaca ünlü Ilica Plaji’nda da yogunluk yasaniyor. Hava sicakliginin 35 derecenin üzerine çiktigi ve hissedilen sicakligin 40 dereceye ulastigi plajda vatandaslar serinlemek için denize girerken, bazi vatandaslar da plajda güneslenmeyi tercih ediyor. Yerlesik 40 bin vatandasin ikamet ettigi ilçede bayram tatili nedeniyle nüfus 1 milyonun üzerine çikarken, plajlarda yasanan yogunluk havadan görüntülendi.

Pandeminin ardindan ilk tatil

Almanya’dan Izmir’e esiyle birlikte tatile gelen Leyla Örtlek, yaklasik 2 senedir pandemi sebebiyle tatile gidemedigini belirterek, “Her taraf açildi. Biz de Türkiye’ye tatile geldik. Insallah bir daha kapanma olmaz. Pandemi bitsin de insanlar özgürlügüne kavussun. Memleketimiz ayri bir güzel. Burasi çok güzel, sicak oldugu kadar da rüzgarli” dedi.

Mehmet Örtlek ise normal sartlarda her sene tatile geldiklerini ancak pandemi nedeniyle 2 senedir gelemediklerini söyledi.

Mehmet Örtlek, “Buraya da bir günlügüne geldik, Gümüldür tarafindan geliyoruz. Burada yer bulabilirsek burada kalacagiz ama zor görünüyor" diye konustu.



“Kimse kurallara uymuyor”

Istanbul’dan tatil için Çesme’ye gelen Kemal Durma ise "Insanlar bunaldi sonuçta, olmasi gerek seyler bunlar. Bu yaz bu sekilde devam edecek ama yine normale dönmeyecegiz gibi görünüyor. Vakalar yükseliyor, kimse kurallara uymuyor. Ben Istanbul’da yasiyorum, abim de Manisa da yasadigi için buraya geldik. Kimse maske takmiyor. Bu sekilde vakalar artar. Tatil bölgelerinde önlem olarak bir sey yapilabilecegini düsünmüyorum. Insanlar iç içeler. Çok sey yapilmasi gerekli ama kimse yapmiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA