Bursa'da Esrarengiz Patlama Sonucu 1 Kisi Yaralandi

Bursa’da sokagin ortasinda aniden meydana gelen patlama sonucu kahvede oturan 1 kisi sirtindan yaralandi. Patlama sonrasi harekete geçen polis ekipleri, patlamanin nedeninin pompali tüfekten çikan fisek oldugunu belirledi. Süpheli, kisa sürede saklandigi evinde yakalanarak gözaltina alindi.

Bursa'da Esrarengiz Patlama Sonucu 1 Kisi Yaralandi
Olay, saat 12.30 siralarinda merkez Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi Kasap Hüseyin Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokagin girisinde bulunan kahvede oturan vatandaslar, 3 kez üste üste patlama sesi duydu. Patlamanin nereden geldigini anlayamayan vatandaslar sonrasinda sokaga düsen ne oldugu belirlenemeyen bir cismin patlamasi sonucu kaçismaya basladi.

O sirada kahvede oturan 47 yasindaki Aydin Yildiz sirtinin çesitli bölgelerinden yaralandi. Arkadaslarinin ihbari üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Yarali Yildiz, olay yerinde yapilan ilk müdahalenin ardindan Çekirge Devlet Hastanesine kaldirildi.

Esrarengiz patlama sonucu olay yerine gelen çok sayida polis ekibi sokagin her iki noktasinda ve çevresinde genis çapli güvenlik tedbiri aldi. Sokagin giris ve çikislari trafige kapanirken Olay Yeri Inceleme ekipleri titiz bir çalisma yürüttü. Ilk olarak patlayan maddeyi tespit etmeye çalisan ekipler çevrede delilleri toplamaya basladi.

Çöpün kenarinda ve sokagin ortasinda bulunan ve patlama sonucu etrafa saçilan materyalleri toplayan ekipler patlamanin nedeninin pompali tüfekten çikan fisek oldugunu belirledi. Çevredeki apartmanlardan tüfekle atildigini belirleyen ekipler patlamanin oldugu binanin önündeki apartmana girerek süpheliyi saklandigi evde gözaltina aldi.

Gözaltina alinan süpheli 22 yasindaki H.I.Y. suç aleti tek kirma tüfekle birlikte ifadesi alinmak üzere Cinayet Büro Amirligine bagli ekipler tarafindan Asayis Sube Müdürlügüne götürüldü. Tüfek ise incelenmek üzere Kriminal Sube Müdürlügüne gönderildi. Olay Yeri Inceleme ve polis ekiplerinin incelemelerinin ardindan sokak tekrardan araç ve yaya trafigine açildi. Polis ekipleri olayla ilgili tahkikat baslatirken, yarali olarak hastaneye kaldirilan Yildiz’in saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA