Bozcaada'da Denizde Kaybolan Kisi Için Baslatilan Arama Kurtarma Çalismalari Ikinci Gününde Devam Ediyor

Çanakkale Valisi Ilhami Aktas çalismalari yerinde incelemek üzere adaya gitti.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde önceki gün balik avlamak amaciyla denize giren ve bir süre sonra kaybolan kisinin bulunmasi için baslatilan çalismalar ikinci gününde devam ediyor.

Ailesiyle pazartesi aksam saatlerinde geldigi Çayir mevkisinde zipkinla balik avlamak için girdigi sudan çikmayan Emin Atik Meral (54) için baslatilan arama kurtarma çalismalari sürüyor.

AFAD ve UMKE ekiplerinin de katildigi çalismalara karadan Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, denizden de sahil güvenlik unsurlari destek veriyor.

Çanakkale Valisi Ilhami Aktas da arama kurtarma çalismalarini yerinde takip etmek üzere Bozcaada'ya gitti.

Sahil Güvenlik Komutanligi, Bozcaada Ilçe Jandarma Komutanligi, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD), Bozcaada Belediyesi ekipleri ile Sahil Güvenlik Komutanligina bagli dalgiçlar ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) yer aldigi arama çalismalarinda Aktas, jandarma personeli ile olay yerinde görüserek arama çalismalarinda gelinen son durum hakkinda bilgi aldi.

Devletin tüm imkanlari ile kaybolan kisinin arama ve kurtarma çalismalarina devam ettigini dile getiren Vali Ilhami Aktas, "En kisa zamanda arama kurtarma faaliyetlerinden sonuç almayi ümit ediyoruz, kaybolan vatandasimizin ailesine sabir diliyorum." dedi.

Vali Aktas'a Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Tahsin Saruhan ve Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutani Kidemli Binbasi Ercan Oran eslik etti.

- Olay

Emin Atik Meral, 19 Temmuz Pazartesi aksam ailesiyle balik avlamak için Çayir mevkisine gelip suya girmis, uzun süre sudan çikmamasi üzerine, sahil güvenlik ekiplerinin de destegiyle kara ve denizden arama kurtarma çalismasi baslatilmisti.
Kaynak: AA