Belçika'da Yasayan Hayirseverlerin Kurbanliklari Diyadin'de Kesildi

Belçika Anvers Belediye Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Baskan Yardimcisi Erkan Öztürk, vekalet yoluyla aldigi kurbanlarin kesimi için Agri’nin Diyadin ilçesine geldi.

Belçika'da Yasayan Hayirseverlerin Kurbanliklari Diyadin'de Kesildi
Diyadin Kaymakami Alper Balci’nin daveti üzerine Ocak ayinda Agri’nin Diyadin ilçesine gelen Belçika Anvers Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Baskan Yardimcisi Erkan Öztürk, ilçededen memnun kalinca Belçika’da yasayan Emirdaglilarin vekaletname yoluyla aldigi 49 kurbanlik koyunun kesimini yapmak için yeniden ilçeye geldi. Diyadin Kaymakami Alper Balci ile beraber kesimi gerçeklestirilen kurbanlik koyunlar, toplamda ilçede yasayan 186 kisiye 6 kiloluk paketler halinde dagitildi.

Diyadin Kaymakami Alper Balci, daha önce ilçede misafir ettigi Belçika Belediye Baskan Yardimcisi Erkan Öztürk ve Milletvekili Güler Turan’nin Kurban Bayrami’nda kurbanliklarini Diyadin’de kesmek istemsi üzerine, Belçika’dan vekaletname yoluyla 49 kurbanlik koyunun kesimini yaptiklarini söyleyerek, “Ocak ayinda Belçika’dan Belediye Baskan Yardimcimiz Erkan Öztürk ve Milletvekili Güler Turan Diyadin’e geldiler. Diyadin’i çok begendiklerini söylemislerdi. Kurban Bayramin’da kurban vazifelerini burada gerçeklestirmek istediklerini söyleyince bizlerde davet ettik. Erkan Öztürk Emirdagli, Belçika’daki Emirdaglilarin vekaletlerini buraya alarak burada 49 tane kurban kestik. 49 kurbanin hepsini Diyadinli 186 vatandasimiza 6 kiloluk paketler halinde dagitacagiz. Kesim yaptigimiz mezbahanemiz Dogu Anadolu Projesi kapsaminda 2019 yilinda bitmis. Bizim dönemimizde aktif hale getirdik. Kasap ve soförlerimizi aldik. Belediye baskan yardimcimiz ve milletvekilimizin kurban hayirlariyla da bereket kazandi. Bugün ilk kez kesim yapiyoruz. Bundan sonra Diyadin’de hayvanlar hijyenik bir sekilde kesilecek.” Ifadelerine yer verdi.

Belçika Anvers Belediye Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Baskan Yardimcisi Erkan Öztürk ise, ilçeden çok memnun kaldigini ve bu nedenle bu sene kurbanliklarin kesimi için Diyadin’e geldiklerini vurgulayarak, “Diyadin’e geldik, çok begendik. Burasi çok güzel bir memleket. Normalde kurbanlarimizi biz vakiflara veriyorduk ama kaymakam beye destek olsun diye bu sene bu sekilde keselim dedik. Emirdaglilar olsun, ailem olsun hepsiyle birlikte bir kampanya düzenledik. Kurbanliklari burada kesmek istedik. Kaymakam beyde destek oldu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA