Bakan Ersoy Açiklamasi ' Halk Plaji Projesi Genisleyerek Devam Edecek'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ücretsiz halk plaji projesinin genisleyerek devam edecegini ve birkaç yila kadar halk plajiyla ilgili sikinti kalmayacagini söyledi. Ersoy, geçtigimiz günlerde ihale edilen Kemer Alacasu Koyu ile ilgili bakanlik olarak itirazda bulunduklarini ve ihalenin iptal edilmesini bekledigini belirterek “Orasi 1. derece arkeolojik sit alani. Konuyla ilgili bakan beyle de görüsüyorum, diye konustu.

Bakan Ersoy Açiklamasi ' Halk Plaji Projesi Genisleyerek Devam Edecek'


Halk plaji uygulamasi sürecek sahilde sorun kalmayacak

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy Kurban Bayramini geçirdigi Kemer’de otel yakinindaki taksi duragini ziyaret ederek esnafla bayramlasti. Bakan Ersoy ziyaret sirasinda bakanligi tarafindan gerçeklestirilen ücretsiz halk plajlari ve geçtigimiz günlerde ihale ile isletmesi bir firmaya verilen Kemer Alacasu Koyu hakkinda açiklamalarda bulundu. Çamyuva’daki ücretsiz halk plaji uygulamasinin çok begenildigini ifade eden Kültür ve Turizm Bakani Ersoy, Türkiye genelinde 2019 yilinda Bodrum’dan basladiklarini belirterek geçen sene Belek Kadriye Bölgesinin ardindan, bu sene Manavgat, Çamyuva ve Marmaris’te tesislerini açtiklarini bu konuda yogun çalistiklarini söyledi.



Sahiller bize geçecek, ikinci bant-birinci bant tartismasi bitecek

Kemer’de ikinci bant yerlesimin yogun oldugunu söyleyen Mehmet Nuri Ersoy, “Ikinci bantta oteller de yogun ve sahillerde hep bir tartisma çikiyordu. Biz Orman Bakanligi’ndan kalan alanlarin tamaminin bize devrini istedik. Devirleri yapiliyor. Sadece Beldibi’nde degil, Tekirova’ya kadar hat üzerinde asamali olarak bir çok halk plaji yapilacak. Kemer kiyi bandinda artik plajla ilgili bir sikinti olmayacak. Halk plajlari 5 yildiz konforunda ancak yeme içme ünitelerinin fiyatlarinin piyasayla kiyaslandiginda çok çok cüzi oldugunu böylece bölgenin çok önemli bir ihtiyacini karsiladigini söyledi.

Bakan Ersoy, önümüzdeki yil sadece Kemer bandinda degil Lara bandinda da çalismalarin sürecegini, birkaç yil sonra Antalya bandinda halk plajiyla ilgili sikinti kalmayacagini kaydetti.



Alacasu koyu ihalesine itiraz ettik

Geçtigimiz günlerde ihale edilen Alacasu Koyu ile ilgili soruyu da yanitlayan Ersoy, bu konuda itirazda bulunduklarini ve büyük ihtimalle ihalenin iptal edilecegini belirtti.

Burada yasayan insanlarin denize girebilecegi piknik yapabilecegi bir tek Alacasu Koyu’nun kaldigini söyleyen vatandaslara, Alacasu’nun ihaleye verilmesini isteyip istemediklerini sordu. “Istemiyoruz” cevabini alan bakan, “Net bir sekilde söyleyin o zaman? Herkes duysun iste. Milli Parklar Genel Müdürlügü de duysun istenmiyor diye” seklinde konustu.



Arkeoloji sit alaninda yapilasma mümkün degil

Kültür ve Turizm Bakani, geçmiste Çamyuva Belediyesi’nin Alacasu Koyu’na talip oldugunu ancak bir kisminin dogal, diger kisminin arkeolojik koruma altinda oldugu gerekçesiyle reddedildigini hatirlatan gazetecilere, “ Ben çok net biçimde söylüyorum. Birinci derece arkeolojik sit. Biz gerekli itirazimizi yaptik, ben açilacagini düsünmüyorum. Ihalenin iptal olacagini düsünüyorum. Daha net söyleyemem. Orasi kimseye verilemez. Biz gerekli uyarilarimizi yazili itirazlarimizi yaptik. Ben bakanimizla da görüsüyorum zaten bu konuyu. Iptal edilecegini düsünüyorum” diye cevap verdi. Bakan Ersoy, halkin söz konusu alani halen kullandigi ve ihtiyaçlarini giderecekleri tuvalet gibi yerler bulunmadigi konusundaki soruya ise “Ben bizim bakanligimizi ilgilendiren kismiyla ilgili konusabilirim dedigim gibi birinci derece arkeolojik sit. Birinci derece arkeolojik sitlerde de yapilasma mümkün degil. Biz gerekli uyarilari da yapiyoruz su anda” diye konustu.

Kaynak: İHA