Almanya'da Sel Felaketinden Etkilenen Bölgelere Yaklasik 400 Milyon Avro Acil Yardim Yapilacak

Almanya’da Kuzey-Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletinde sel felaketinden etkilenen bölgelere öncelikle yaklasik 400 milyon avro acil yardim yapilacagi bildirildi.

Almanya Basbakan Yardimcisi ve Maliye Bakani Olaf Scholz, Berlin'de yaptigi açiklamada, sel felaketi nedeniyle büyük yikimin meydana geldigini belirterek, selden etkilenenlere hizli destek verilmesi gerektigini söyledi.

Bu konuda gerekli adimlarin atilmasinin ve acil yardim yapilmasinin önemli olduguna isaret eden Scholz, acil yardim için yaklasik 400 milyon avroluk bir ihtiyaci tespit ettiklerini ifade etti.

Scholz, bu paranin yarisini federal hükümetin, diger yarisini da eyaletlerin verecegi bilgisini paylasarak, paranin binalardaki ve altyapidaki hasarlarin girdirilmesi ve acil durumda bulunanlara yardim edilmesi için kullanilacagini kaydetti.

Ihtiyaç duyulmasi durumunda daha sonra hükümetin bu mablagi artirabilecegini söyleyen Scholz, "Gerekli olan her seyi yapacagiz." ifadesini kullandi.

Scholz, kara ve demir yollari gibi diger altyapi insasi için de bir fonun olusturulmasinin planlandigini vurgulayarak, fonun tam miktari konusunda ancak zararin boyutunun daha iyi öngörülebildiginde karar verilecegini aktardi.

Planlanan fonun yarisini da federal hükümetin üstelenecegi bilgisini paylasan Scholz, ülkede önceden meydana gelen sel felaketi sonrasinda 6 milyar avro harcandigini animsatti.

Scholz, halka bürokrasi olmadan hizli yardim edilecegi sözünü verdi.

- En az 171 kisi yasamini yitirdi

Almanya’da geçen hafta Rheinland-Pfalz, Kuzey-Ren Vestfalya ve Bavyera eyaletlerinde asiri yagislar sellere sebep olmus, simdiye kadar en az 171 kisinin yasamini yitirdigi açiklanmisti.

Selin etkili oldugu bölgelerde arama-kurtarma ile enkaz kaldirma ve temizlik çalismalari devam ediyor.

Kaynak: AA