Almanya'da Kizi Terör Örgütü PKK Tarafindan Kaçirilan Anne Basbakanlik Önündeki Eylemini Sürdürdü

Almanya'da, terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan Nilüfer T'nin annesi Maide T, baskent Berlin'de kizina kavusmak için düzenledigi eylemine devam etti.

Anne Maide T, Basbakanlik binasinin önünde, "PKK bir virüstür. Bana çocugumu kurtarmak için yardim edin" yazili pankart açti ve Nilüfer T'nin fotograflarini tasidi.

Burada bir açiklama yapan Maide T, Kurban Bayrami'ni buruk bir sekilde yasadigini belirterek, "Zaten bayram yasamiyoruz. Bu günler çok duygusal geçiyor. Çünkü anneler günü, bayramlar, yilbasi gibi özel günlerde çocugunuzu yaninizda göremiyorsunuz. Bu çok daha büyük bir aci. Bu aciyi anlatarak tarif edemem." dedi.

Maide T, üzgün oldugunu ve kendisini çaresiz hissettigini belirterek, "Çaresiz kalmak, mücadeleyi birakmak anlamina gelmiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Kizina evine dönme çagrisini yineleyen Maide T, "Kizim, yeter artik. Seni birakmiyorlar mi yoksa sen mi hain çiktin, bilmiyorum. Ama yanlisin neresinden dönersen kardir. Yeter artik. Bu aciyi ne kendine ne de bana çektir. Çik gel evine." ifadelerini kullandi.

Almanya'da, 12 Kasim 2019'da "okula gidiyorum" diyerek evden ayrilan kizindan haber alamayan Maide T, daha önce bölücü terör örgütü PKK'ya yakinligiyla bilinen "Navende Kurdistaniyen li Berlin" derneginin önünde, kent merkezindeki Brandenburg Kapisi'nda, Federal Meclis ve Basbakanligin önünde eylem yaparak kizinin kurtarilmasini istemisti.

Maide T, Subat 2020'den bu yana terör örgütü PKK'ya karsi eylem yapiyor.

Kaynak: AA