Yesilyurt'ta Da Bayram Namazi Heyecani Yasandi

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen çevre düzenleme, minber ve mihrap yenilemesinden sonra her yil oldugu gibi yine bayram namazina ev sahipligi yapan Gedik Namazgah alaninda, Kurban Bayrami namazinin heyecani yasandi.

Yesilyurt'ta Da Bayram Namazi Heyecani Yasandi
Kurban Bayrami namazi için alana gelenleri karsilayan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, vatandaslarin bayramlarini tebrik ederek kutladi.

Sosyal mesafe kurallarina göre ayarlanan alana gelen 7’den 70’e çok sayida vatandas, öncelikle sohbet ve Kuran-i Kerim Tilavetini dinlediler. Islam Alemi ile tüm dünyanin barisi, huzuru ve güzellikleri için yapilan dualarin ardindan Yesilyurt’un manevi atmosferinde bayram namazi eda edildi.

Kadim Çirmihti’nin essiz atmosferine tepeden bakan bir noktada maneviyatin doruklara çiktigi bir ortamda kilinan bayram namazindan sonra Yesilyurt Kaymakami Turgay Gülenç ve Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, vatandaslarin bayramlarini tebrik edip, saglik ve esenliklerle dilediler.

Tüm vatandaslarin Kurban Bayramini tebrik eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Milli ve manevi degerlerin coskuyla yasandigi, toplumsal baglarin güçlendigi, huzur, baris, sevgi ve kardeslik atmosferinin pekistigi müstesna günlerden olan Kurban Bayrami’ni kutlamanin mutlulugunu yasiyoruz. Paylasma, kardeslik ve yardimlasmanin en güzel örneklerinin yasandigi Kurban Bayramina bizlere ulastiran Cenab-i Allah’a öncelikle hamt ediyoruz. Bayramlar, dostlugun, birligin, dayanismanin ve hayatimizin tüm güzelliklerinin yasandigi müstesna zaman dilimleridir. Bayram dostlugu, sevgiyi ve gelecegi paylasmaktir. Asimizi, ekmegimizi, soframizi paylasmaktir. Özlemleri gideren, her türlü darginliklari ve kirginliklari unutturan bayramlar, sevgi ve hosgörü duygularini güçlendirerek, sevinç ve mutlulugu yasadigimiz özel günlerdir “ seklinde konustu.

Gedik Namazgah Alaninda yine birlik, beraberlik ve kardeslik adina güzel görüntülerin yasandigini belirten Çinar, “ Her yil oldugu gibi yine Gedik Namazgah Alanimizda kiymetli hemserilerimizle birlikte, yan yana omuz omuza bayram namazimizi eda ettik, dualarimizi yaptik, vatandaslarimizin mübarek Kurban Bayramlarini tebrik ettik. Geleneksel hayatimizda özel bir yerde olan ‘Namazgah’ kültürümüzü yasatmak adina yeniden düzenleyip hizmete sundugumuz Gedik Namazgah Alanimizda her bayram namazinda oldugu gibi yine ilçemizin manevi atmosferine yakisan güzel ve etkileyici görüntüler yasandi. Cenab-i Allah’a teslimiyeti ifade eden Kurban ibadetinin derin anlamini hepimizin en iyi sekilde kavrayip, hayatimiza da bu teslimiyet ruhuyla yön vermemiz gerekmektedir. Tüm dünyada yasanan depremler, sel baskinlari, dogal afetler ve pandemi süreciyle birlikte çok zor günlerden geçiyoruz. Yüce Mevlam, tüm dünyaya Kurban Bayrami vesilesiyle saglik, sihhat ve güzeller nasip etsin, yasadigimiz zorluklari asmamizda hepimize sabir ve güç nasip etsin. Tabii ki bu zorluklari tüm bayramlarimizin temelinde yer alan birlik, beraberlik, dayanisma ve kardeslik ruhuyla asabiliriz. Pandemi sürecinin halen devam ediyor olmasi münasebetiyle tüm vatandaslarimizdan ricamiz; kurban ibadetleri, bayramlasmalari ve ziyaretlerinde temizlik, sosyal mesafe ve maske kurallarina dikkat etmelerini istiyoruz. Kurallara üst düzeyde riayet etmemiz, bayram sonrasindaki sürecin daha güzel olmasini saglayacaktir. Her bayramda oldugu gibi bu bayramda da basta muhtaçlarimiz olmak üzere komsularimizin ve yakinlarimizin hanelerine, daha fazla sevgi, muhabbet ve mutluluk tasimaliyiz. Ülkemizin huzuru ve güvenligi için her zaman oldugu gibi Kurban Bayraminda da ülkemizin dört bir tarafinda nöbette olan tüm askerlerimiz ve polislerimizin Rabbim yar ve yardimcilari olsun, bayramlarini tebrik ediyoruz, kutluyoruz. Bu ülke için canini veren tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine bassagligi diliyoruz, gazilerimize acil sifalar diliyoruz. Sehit ve Gazi Ailelerimizin Kurban Bayramlarini tebrik ediyoruz. Bütün hemserilerimizin bayramini tebrik ediyorum ve kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Kurban Bayrami namazinda vatandaslarla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk yasadiklarini belirten Yesilyurt Kaymakami Turgay Gülenç, “ Gedik Namazgah Alanimizda çocuklarimizla, gençlerimizle ve büyüklerimizle bayram namazimizi hep birlikte eda ettik. Dostlarimizla, sevdiklerimizle ve kiymetli hemserilerimizle bir arada olmanin mutlulugunu yasadik. Aziz milletimizin, kiymetli hemserilerimizin mübarek Kurban Bayramlarini en içten dileklerimle tebrik ediyorum ve kutluyorum ” diye konustu.

Kaynak: İHA