Turkuaz Rengiyle Büyüleyen 'Mavigöl' Misafirlerini Agirlamaya Basladi

Giresun'daki Göksu Deresi'nde büyüklü küçüklü dört gölden olusan Mavigöl, bu yil da doga severlerden ilgi görüyor Kültür ve Turizm Il Müdürü Kemal Gürgenci: 'Dogal kaynaklar içerisinde yer alan Göksu travertenleri ile Kuzalan Tabiat Parki ve Mavigöl bir proje ile birbirine baglaniyor'.

ATAKAN ÇITLAK - Giresun'daki Kuzalan Tabiat Parki'nda turkuaz rengiyle dikkati çeken Mavigöl, misafirlerini agirlamaya basladi.

Dereli ilçesinde 482 hektarlik alandaki selaleleri, gölleri, akarsulari ve subasar ormanlariyla dikkati çeken Kuzalan Tabiat Parki'nin önemli kaynak degerleri arasinda yer alan Mavigöl, Göksu Deresi'nde büyüklü küçüklü dört gölden olusuyor.

Karadeniz'in tek sodali deresi olan Göksu Deresi içinde, havzanin kayalik yapisina bagli olusan göller, karlarin erimesiyle hava sartlarina göre hazirandan itibaren aralik ayina kadar turkuaz renkte akiyor.

Giresun merkeze 45 kilometre mesafedeki Mavigöl, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede 1 Temmuz'dan itibaren geçilen kademeli normallesme sürecinin üçüncü etabiyla dogaseverlerden ilgi görmeye basladi.

Kültür ve Turizm Il Müdürü Kemal Gürgenci, AA muhabirine, Giresun'un turizm potansiyelinin en önemli noktalarindan birinin Kuzalan Tabiat Parki ve Mavigöl oldugunu söyledi.

Buranin bölgenin en çok ziyaret edilen noktalardan biri haline geldigini belirten Gürgenci, bu yaz döneminde de turkuaz görünüme kavusan gölün büyük ilgi görmeye basladigini aktardi.

Gürgenci, Mavigöl'ün, Giresun'un en çok ziyaret edilen noktalarindan biri olduguna dikkati çekerek, "Özellikle doga turizmi açisindan ilimizin çok önemli kaynak degerlerinden birini olusturmakta. Pandemi sürecinin tamamlanmasiyla bu süreç hizla gelisecek. Kuzalan ve özellikle Mavigöl, pandemiden öncesinden daha fazla sayida ziyaretçiyi agirlamaya baslayacaktir." dedi.

- "O bölgedeki projelerin tamamlanmasiyla bölge turizmine ivme kazandirilacak"

Giresun Valiliginin yörede Göksu travertenlerinin yapiminin yani sira çesitli projeler de yürüttügüne isaret eden Gürgenci, söyle konustu:

"Dogal kaynaklar içerisinde yer alan Göksu travertenleri ile Kuzalan Tabiat Parki ve Mavigöl bir proje ile birbirine baglaniyor. Bu bütünlükle içerisinde tasidigi dogal güzellikler, selaleler, göle bakan ormanlari ve sodali sulariyla beraber yöre çok önemli turizm destinasyonu haline geliyor. Valiligimiz tarafindan o bölgedeki projelerin tamamlanmasiyla bölge turizmine ivme kazandirilacak."

- "Mavigöl yeniden eski günlerine dönmeye basladi"

Dereli Belediye Baskani Zeki Senlikoglu ise yerli ve yabanci turistleri Mavigöl'e davet etti.

Gölün, Kovid-19 salginindan önce her yil on binlerce insani agirladigini belirten Senlikoglu, "Kontrollü normallesmeyle beraber Mavigöl yeniden eski günlerine dönmeye basladi. Turkuaz rengine yeniden kavusan göl, bugünlerde yerli ve yabanci çok sayida insan tarafindan ziyaret ediliyor." diye konustu.

Senlikoglu, belediye olarak Dereli ilçesinin turizm potansiyelini artirmaya yönelik tanitim çalismalarina devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA