Türkiye Diyanet Vakfi, Lübnan'da 20 Bin Aileye Kurban Eti Dagitacak

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) tarafindan, "2021 yili Vekaletle Kurban Kesim Programi" kapsaminda, Lübnan’da ihtiyaç sahibi 20 bin aileye kurban eti yardiminda bulunulacak.

Kurban Bayrami dolayisiyla ülkede bulunan TDV görevlileri gözetiminde, baskent Beyrut’ta bayram namazindan sonra kurban kesimleri basladi.

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Lübnan kurban organizasyonu sorumlusu Oguz Köktas, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Lübnan’in baskenti Beyrut’ta kurban kesimi ve et dagitimi gerçeklestirdiklerini söyledi.

Lübnan’da yasayan ihtiyaç sahiplerine bayram sevinci yasatmak için çalismalarini sürdürdüklerini belirten Köktas, "Ecdadimizin 402 yil hüküm sürdügü bu topraklarda bulunmaktan Türkiye Diyanet Vakfi olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Lübnan’in baskenti Beyrut’ta 2 ayri bölgede kurban kesimini gerçeklestiriyoruz. 22 bölgede dagitim yapacagiz. Kurban Bayrami süresince 2100 kurban hissesini 20 bin aileye ulastiracagiz. Milletimizin gönderdigi kurban emaneti, Türkiye ile Lübnan arasindaki kardeslik baglarini daha güçlendirecek. Dostlugumuz daha da pekisecek.” dedi.

Bugün Lübnan'da bayramin birinci gününün kutlandigini aktaran Köktas, sunlari kaydetti:

“Kurban kesimi ve dagitimi için çalismalarimiz sorunsuz devam ediyor. Türkiye'den vekalet veren hissedarlar adina kurbanlarimizi tek tek isimlerini okuyarak kesiyoruz. Kesilen kurbanlar, TDV gönüllüleri araciyla paketlenerek ihtiyaç sahiplerine dagitiliyor. Hissedarlarimizin emanetlerini, ihtiyaç sahiplerine en iyi sekilde ulastiriyoruz.”

Kaynak: AA