Türkiye'de Ilk Açiklamasi Kurban Kesim Alani Çevrim Içi Olarak Takip Ediliyor

Ankara’nin Pursaklar ilçesinde kurulan kurban kesim alaninda bayramin ilk gününde pandemi tedbirleri dogrultusunda vatandaslar ibadetlerini yerine getirdi. Kesim alanina gelemeyen vatandaslar ise çevrim içi olarak kesim alanini takip etti.

Türkiye'de Ilk Açiklamasi Kurban Kesim Alani Çevrim Içi Olarak Takip Ediliyor
Bayramin ilk gününde Ankara’nin Pursaklar ilçesinde kurulan kurban kesim alaninda vatandaslar ibadetlerini yerine getirdi. Türkiye’de ilk defa kurban kesim alanina gelemeyen vatandaslar vekaletlerini vererek çevrim içi olarak kesimhaneyi izleyebildi. Bölgeye gelen Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin kesim alanindaki vatandaslarla bayramlasti.

“Bu ihtiyaci karsilamak için tesisi insa ettik”

Kesim alanina erken saatlerde ziyaret eden Pursaklar Belediye Baskani Çetin, "Tesisimizin üçüncü yili. Sehir hayatinda kurban ibadetini yerine getirmek kolay degil. Inansalar ibadetlerini yaparken bir yandan bu durum çile ve eziyete dönüyordu bu durum. Hizla bu ihtiyaci karsilamak için tesisi insa ettik. Bazi kriterlerimiz var. Randevulu sistemi ile çalisiyoruz, online sistemle de kesim alani takip edilebiliyor. Bugün burada yaklasik 450 adet hayvan kurban edilecek. Randevu saatine göre gelecekler ve siralarini takip ederek ibadetlerini gerçeklestirmis olacaklar. Pandemiden dolayi da maksimum önlemleri aldik. Kurban sahibi vekalet verdigi andan arabasina yüklenene kadar elini hiçbir seye sürmüyor. Tesis içerisinde bin araçlik kapasitemiz, giris ve çikislarda maske ve dezenfektan dagitimimiz, simit, pogaça, çay gibi hizmetlerimiz, ibadethane, kantin, sira bekleme alani var” ifadelerine yer verdi.

“Belediye olarak, bu hayvani imha ediyoruz”

Kurban kesim alaninda hastalikli çikan hayvanin numuneleri alindiktan sonra imha edilecek olan hayvanin takibini gerçeklestiren Pursaklar Belediyesi veteriner hekimi, “Kesim sirasinda ‘Incili Tüberküloz’ olarak tanimladigimiz rahatsizlik tespit ettik. Maalesef, belli kesimhanelerde bazi hayvanlarda bu hastalik tespit ediliyor. Ihbari mecburi bir durum. Hayvani kontrol altina alarak imhaya götürüyoruz. Hastaligi tespit etmek için bir numune alacagiz, sonrasina islem ilçe tarim müdürlügü tarafindan devam ettiriliyor. Ihbar etmemiz sonrasinda tarim bakanligi hayvan sahibine hayvanin bedelini ödüyor. Hayvani alan vatandas, hayvan sahibi ile kendi arasinda anlasma yaparak hayvanin bedelini alabiliyor. Belediye olarak, bu hayvani imha ediyoruz” degerlendirmesini yapti.

Ibadetini yapmak üzere kurban kesim alanina gelen Bilal Demirel, "Batikent’te oturuyorum, gida isi ile ugrasiyorum. Kesim alanindaki olanaklardan da çok memnunuz. Kurbani aldik, su anda siramizi bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA