Türk Kurumlari Kuzey Makedonya'da Kurban Kesti

IHH Insani Yardim Vakfi, Sadakatasi Dernegi ve Rumeli Türkleri Vakfi is birliginde Kuzey Makedonya'nin baskenti Üsküp merkezli Ensar Kültür, Yardimlasma ve Egitim Dernegi tarafindan kurban kesimi basladi.

Ensar Dernegi Sekreteri Muaz Kadri, gazetecilere yaptigi açiklamada, kuruluslarindan bu yana her yil düzenli olarak gerçeklestirdikleri kurban organizasyonunu bu yil "Kurban bagislariniz hayat bulsun" sloganiyla gerçeklestirdiklerini belirterek is birligi içerisinde bulunduklari kurumlarla 55 büyükbas hayvanin kesimini gerçeklestireceklerini aktardi.

Bayramin birinci günü Üsküp semtleri ile köylerinde, ikinci gününde ise Ustrumca'ya bagli Yörük köylerinde dagitim yapacaklarini anlatan Kadri, "Toplamda 11 bölgede dagitim yapacagiz. Tahmini olarak 2 bin 200'e yakin aileye ulasmis olacagiz." dedi.

Kesim ve dagitima Sadakatasi Dernegi gönüllüsü olarak katilan Payitaht Abdülhamid dizisinde rol alan oyuncu Ali Nuri Türkoglu da Sadakatasi'nin bu yil 20 binden fazla kurbani olduguna isret ederek Türkiye dahil 32 ülkede organizasyon yapildigini belirtti. Her yardim kurulusunda, necip Türk milletinin yaptigi her iste elinden geldigince olmaya çalistigini dile getiren Türkoglu, "Türk böyle bir sey, biz böyleyiz, böyle bir milletiz. Gittigimiz yere ayni anda o simsiki kardesligi, o dayanisma kültürünü beraberimizde götürüyoruz." diye konustu.

Evlad-i Fatihan'in, Rumeli'nin kendileri için çok kiymetli oldugunu vurgulayan Türkoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Buradan bütün Rumeli'ye tekrar selam olsun. Vaktiyle bir parça ihmal edilse de Evlad-i Fatihan bir parça boynu bükük kalsa da yine bu millet et tirnak gibi birbirinden ayrilmaz. Aradaki pislikler temizlendi. Devam ediyoruz yolculugumuza. 3-4 gün buradayiz, hepsine refakat edecegiz bütün kurban merasimlerine, kesimlerine. Orada daha da kaynasacagiz. Selamlar getirdik Istanbul'dan buradan tanidik insanlara. Çok kiymetli buluyorum, bu çalismalar su anda Afrika'da, Kibris'ta, Mozambik'e kadar pek çok yerde ayni vakitlerde, su dakikalarda bir sürü gönüllü evlerinde bayram tatili yapmadan o feda ruhuyla kardeslerine, hiç tanimadigi uzak insan kardeslerine din, dil irk ayirt etmeden. Bizim farkimiz bu, Osmanli'nin mayasi böyle bir mayaydi. Bizim toplumumuzun mayasi böyle bir maya, mutluyuz."

Sadakatasi Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Öksüz, dernek olarak 7 hisseyi Türkiye'den hayirseverlerin selamlari ve dualari ile Kuzey Makedonya'daki kardeslerine ulastirmanin mutlulugunu yasadiklarini aktardi.

Mardin Genç IHH Baskani Hamdullah Asar da 7 büyükbas hayvanin kesiminin ardindan tespit edilen ailelere ulastirilacagini kaydetti.

Kurban kesimine Rumeli Türkleri Vakfini temsilen yönetim kurulu üyesi Ibrahim Çaliskan da katildi.

Kaynak: AA