Terörden Arindirilan Senyayla'da Yillar Sonra Bayram Sevinci Yasaniyor

Mus'ta güvenlik güçlerinin operasyonlari sayesinde terörden arindirilan Senyayla'da hayvancilik yaparak geçimlerini saglayan besiciler, yillar sonra bölgede bayram mutlulugunu yasadi.



Içisleri Bakanligi iç güvenlik operasyonlari kapsaminda düzenlenen basarili operasyonlarla huzur ve güvenin saglandigi 2 bin rakimli Senyayla'da Kurban Bayrami coskusu yasandi.

Havalarin isinmasiyla bölgeye gelen besiciler, çadirda bayram namazi kildi, daha sonra bayramlasarak hep birlikte hazirlanan yöresel yemeklerden yedi.

Bayramlasmaya katilan vatandaslardan Zabit Eker, gazetecilere, Kurban Bayrami'ni Senyayla bölgesinde geçiren vatandaslarin genelde Diyabakir'dan gelen bölge halki oldugunu söyledi.

Yaylacilarin 6 ay boyunca hayvanlarini otlatmak için bölgeye geldigini anlatan Eker, "Biz de bugün Mus'tan gelerek gelenek ve göreneklerimize uygun sekilde bayramlarini tebrik ettik. Uzun bir zaman sonra bir arada olmanin huzurunu yasadik. Böyle huzurlu ve güzel bayramlar diliyoruz." dedi.

Senyayla'nin daha önce senlikleriyle akillara geldigini anlatan Eker, "Maalesef bölgede çok acilar yasandi, Bugün uzun bir aradan sonra buraya geldik. Gayet güzel bir bayram geçirdik. Bizi agirlayan dostlarimiza tesekkür ediyoruz. Çadirda bayram namazini kilip, yayladaki insanlarla bayram geçirmek, kahvaltiyi beraber yapmak ayri bir duygu ve güzellik. Bugün bu güzelligi yasadik. Bütün bayramlarin böyle güzel, huzurlu ve neseli geçmesini diliyorum." diye konustu.

Yaylacilardan Rüzgar Çelik ise bayramdan bir gün önce hazirliklara basladiklarini ifade ederek, sunlari söyledi:

"Burada bayram namazindan sonra yemek yeniliyor, genellikle kavurma yiyoruz. Gelenek, göreneklerimizde bu var. Misafirlerimiz gelirler. Babam ve amcalarim her sene bu gelenegi sürdürüyorlar. Bizlere de bunu miras birakmayi hedefliyorlar. Diyarbakir'dan, Istanbul'dan, Batman'dan, Mus'tan, çevre il ve ilçelerden gelen es, dost, akrabalarimizla burada toplanip bayramlasiyoruz."

Kaynak: AA