(Özel) Oto Pazari Degil, Kurban Pazari

Bursa’da kurban kesmek için kesimhanelere akin eden vatandaslar kilometreceler araç kuyrugu olusturdu. Oto pazarini andiran görüntüler, havadan da görüntülendi.

(Özel) Oto Pazari Degil, Kurban Pazari
Islam alemi Kurban Bayrami’ni kutlarken, Bursali vatandaslar da belediyelerin gösterdigi kesim yerlerine akin etti. Kurban satislarinin devam ettigi Osmangazi Belediyesi Hijyenik Kurban Tesisine giderek ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaslar kilometrelerce araç kuyrugu olusturdu. Oto pazarini andiran görüntüler, havadan görüntülendi. Belediyelerin temizlik ekipleri de vatandaslarin kurbanlarini hijyenik ortamda kesilmesi için bayram boyunca görev yapacak. Her kesimden 7’den 70’e insanlar kesilen büyükbas ve küçükbaslari hayvanlari yüzerek parçalarken, is makinelerinin ise büyükbas kurbanliklari tek hamlede havaya kaldirdi. Bazi vatandaslarin da elektrikli testere ile hayvanlari parçaladi.

Son 3 bayrami korona virüs salginindan dolayi evlerinde geçiren vatandaslar, bu bayrama kisitlamasiz girdi. Uzun kuyruklar olusturan vatandaslar, 1 saattir trafikte ilerlediklerini, bayram yogunlugunun normal oldugunu dile getirerek herkesin Kurban Bayrami’ni kutladilar.
Kaynak: İHA