(ÖZEL) Avusturya'da Sel Magduru Türk Çift, Yasadiklarini Anlatti

Avusturya’nin Salzburg eyaletine bagli Hallein kasabasinda pazar günü etkili olan saganak yagisin yol açtigi sele kapilan Salih ve Ayse Karaaslan ve çifti kurtaran komsulari Alexander Eisenmann yasadiklari zor anlari IHA’ya anlatti. Salih Karaaslan, “Hiçbir yere hareket edemedik. Esimle birlikte saskinlikla selin ortasina hareket ederken birlikte yere düstük. Komsum Alexander Eisenmann hiç tereddütsüz suya atlayip bize yardim etti. Bizim kurtulmamizi sagladi” dedi.

(ÖZEL) Avusturya'da Sel Magduru Türk Çift, Yasadiklarini Anlatti
Avusturya’nin Salzburg eyaletine bagli Hallein kasabasinda pazar günü etkili olan saganak yagisin ardindan sel meydana gelmis ve bölgede bulunan pek çok ev, depo sular altinda kalmisti. Sele kapilan Salih ve Ayse Karaaslan çifti Avusturyali komsulari Alexander Eisenmann tarafindan kurtarilmisti. Restoran isletmeciligi yapan Salih Karaaslan ve esi ile Eisenmann, yasadiklarini IHA’ya anlatti.

Bu yilin baslarinda restorani devraldiklarini ifade eden Salih Karaaslan, “Sel felaketinde yanda gördügünüz derenin tasmasiyla yukaridan getirdigi araçlarla köprünün alti tikandi. Sel sulari hep bizim restorana dogru gelmeye basladi.

Arabayi güvenli yere çikardiktan sonra sonra esimle buradan disari çikinca birden sel felaketinin ortasinda kaldik. Hiç bir yere hareket edemedik. Yardim bekledik, yardim gelmeyince yolun karsi tarafinda geçmemiz gerektigini esime anlatmaya çalistim. Esim o anda soke oldu. Karsiya geçerken esim dengesini kaybettikten sonra sele kapildik. Komsumuz Alexander Eisenmann hiç tereddütsüz suya atlayip bize yardim etti. Bizim kurtulmamizi sagladi. Suyun siddeti azalinca duvarin üzerine tirmanip. 2 saat kurtarilmayi bekledik. Elimizde, avucumuzda ne varsa gitti. Zararimiz büyük” ifadelerini kullandi.

Disisleri Bakan Yardimcisinin aradigini ifade eden Salih Karaaslan, “Viyana Büyükelçimiz Ozan Ceyhun aradi. Salzburg Baskonsolosumuz aradi, buraya da geldiler. Sorunlarimizi dinlediler” dedi.



“Oglum fark etti”

Avusturyali yardim eden komsu Alexander Eisenmann ise yagmur sularinin bulunduklari binanin zemin katina girmesini engellemek için ogluyla birlikte çalistiklari sirada olayin yasandigini dile getirerek, “Oglum fark etti. ‘Baba bak komsularimiz suya kapildilar’ dedikten ben de komsularimizin sele kapildigini gördüm” dedi.

Eisenmann, hemen kosarak suya girdigini ve kurtulmalari için yardimci elinden geleni yaptigini söyledi.

Kaynak: İHA