Manisali Muhtar, Sadece Asi Olanlarin Katilabildigi Çekilisle Bir Talihliye Koç Hediye Etti

Manisa'nin Turgutlu ilçesinde bir muhtar, yeni tip koronavirüse karsi asi olmayi tesvik etmek amaciyla sadece asisini olan ailelerden bir temsilcinin katilabildigi çekilis düzenleyerek kazanan talihliye koç hediye etti.

Ilçeye bagli 700 nüfuslu Akçapinar Mahallesi Muhtari Ekrem Hayri Türk, salginla mücadele kapsaminda gerçeklestirilen asilama çalismalarina destek vermek için harekete geçti.

Tüm aile bireyleri asi olan hanelerden birer kisinin katilabildigi bir çekilis organize eden muhtar Türk, Kurban Bayrami öncesinde sosyal medya hesabi üzerinden ve hane hane gezerek çekilisi duyurdu.

Yaklasik 100 ailenin birer isimle katildigi çekilis, muhtarlik önünde yapildi. Çekilis sonucu Özçiftçi Ailesi adina Abdülkadir Özçiftçi, koçun sahibi oldu.

Muhtar Türk, gazetecilere yaptigi açiklamada, asiya karsi farkindaligi artirmak istedigini belirterek, söyle konustu:

"Saglikla imtihan oldugumuz bu günlerde korona belasindan kurtulabilmek için mutlaka asi olmamizin gerekliliginin farkina vardim. Bu farkindaligi da mahallemizde yaratmak için bir kampanya baslattik. Cumhurbaskanimizin ve Saglik Bakanimizin baslattigi koronavirüs asi kampanyasina 'bizim de bu tencerede bir tuzumuz olsun' diyerek destek olmak için yola çiktik. Mahalleli ilgi gösterdi. Asimizi olalim koronayi evimizden kovalim." dedi.

Mahallede asilama oraninin yüzde 80'lere ulastigini söyleyen Türk, bunu yüzde 100'e çikarmak için gayret ettigini aktardi.

Abdülkadir Özçiftçi adina koçu alan babasi Veli Özçiftçi ise ailece asi olarak kendilerini güvene aldiklarini, sansin yardimiyla bir de koç sahibi olduklarini belirterek, herkesi asi olmaya davet ettigini dile getirdi.

Kaynak: AA