Konyaalti Belediyesi'nden Kurban Denetimi

Konyaalti Belediyesi Veteriner Isleri ve Zabita Müdürlügü’nde görevli ekipler, ilçe genelinde üç ayri noktada kurulan küçükbas ve büyükbas kurban kesim yerlerinde denetim yapti.

Konyaalti Belediyesi'nden Kurban Denetimi
Kurban Bayrami’nda hem ilçe halkinin hem de tatil amaçli ilçeye gelen misafirlerin güven ve huzur içinde tatil geçirmelerini amaçlayan Konyaalti Belediyesi, ilgili müdürlükleri ile 7/24 hizmet veriyor. Konyaalti Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ve Zabita Müdürlügü ekipleri, Kurban Bayrami’nin ilk günü küçükbas ve büyükbas kurban kesim yerlerini denetledi. Siteler ve Liman mahallelerinde küçükbas, Altinkum Mahallesi’nde ise büyükbas kurbanliklarin kesimi yapilirken, görevli ekipler hayvanlarin küpe ve saglik belgelerini kontrol etti.

Ekipler görev basinda

Öncelikle kurban kesim noktalarinda kovid-19 salgini ile ilgili her türlü tedbiri aldiklarini ifade eden Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, “Halk ve çevre sagligi hassasiyeti çerçevesinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanmasi için her bayram oldugu gibi bu bayramda da kurban kesim yerlerini denetlemekteyiz. Internet ortaminda günler öncesi sira alan vatandaslarimiz, belediye olarak düzenledigimiz kurban kesim noktalarinda, son derece hijyenik ve dini kurallara uygun sekilde kurbanlarini kestirebiliyorlar. Veteriner Isleri ve Zabita Müdürlüklerimiz ise buralarda yaptiklari denetimlerle gün boyu düzen ve tertibin en üst seviyede olmasini sagliyor. Tüm vatandaslarimizin Kurban Bayrami’ni kutluyor, saglik ve mutluluklar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA