Konya'da Kargo Firmasindan Çelik Kasa Çalip Içindeki Paralarla Tatile Giden 6 Süpheli Otelde Yakalandi

Gözaltina alinan 7 süpheliden 3'ü tutuklandi.

Konya'da bir kargo firmasindan çaldiklari çelik kasayi açarak, içindeki paralarla tatil yapmaya giden 6 süpheli, kaldiklari otelde yakalandi.

Merkez Karatay Ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde polis, bir kargo firmasina ait subeden, içerisinde 260 bin lira olan çelik kasanin çalindigi ihbarini aldi.

Ekipler, yürüttükleri sorusturma kapsaminda, kargo firmasinin eski çalisanlarindan Abdullah S'yi (19) gözaltina aldi.

- Otelde yakalandilar

Polis, MOBESE kameralarindan, süphelilerin çelik kasayi çaldiktan sonra, Yahya B'ye (33) ait, sol fari kirik otomobille kaçtiklarini belirledi.

Arastirmalarini bu yönde yogunlastiran ekipler, süphelilerin otomobille Antalya'ya gittigini tespit ederek, otel kayitlarindan Yahya B'nin ismine ulasti.

Harekete geçen polis, Yahya B. ile Ecevit A. (46), I.D. (17), Can Ahmet D. (20), Samet G. (18) ve Amet G'yi (18) Alanya ilçesindeki bir otelde tatil yaparken gözaltina aldi.

Çelik kasadan çalinan 260 bin liradan geriye kalan 33 bin lira ise kargo firmasina teslim edildi.

Konya'ya getirilen 6 süpheli ile kentte gözaltina alinan Abdullah S, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Bu sirada süphelilerden Can Ahmet D, kendilerini görüntüleyen basin mensuplarina, "Çekin çekin, para kazanin." diye tepki gösterdi.

Zanlilardan, kargo firmasinin eski çalisani Abdullah S. ile Can Ahmet D. ve Samet G, çikarildiklari nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklandi. Diger 4 zanli, serbest birakildi.
Kaynak: AA