Konaklama Tesislerinin Tamaminin Doldugu Sinop'ta Vali Karaömeroglu'ndan Tatilcilere Kovid-19 Uyarisi Açiklamasi

'Sinop vaka oranlarinda çok düsük rakamlara ulasmisti ama geçen Saglik Bakanimizin da ifade ettigi gibi, Karadeniz Bölgesi'nde en fazla vaka artisi olan üçüncü il olmaya dogru gidiyoruz. O nedenle rehavete kapilmayalim ve tedbiri asla elden birakmayalim'

Kurban Bayrami tatili nedeniyle kentteki konaklama tesislerinin yüzde 100 doluluk oranina ulastigi Sinop'ta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayilarinda yasanan artis üzerine tatilcilere "rehavete kapilmayin" uyarisi yapildi.

Vali Erol Karaömeroglu, Il Emniyet Müdürlügünün Gelincik Mahallesi'nde bulunan Polis Merkezi Amirligi'ni ziyaret ederek, emniyet personeli ile bayramlasti.

Ziyaretin ardindan gazetecilere açiklamalarda bulunan Karaömeroglu, mutlu ve saglikli bir bayram için tüm kurallara herkesin riayet etmesi gerektigini söyledi.

Sinop kent merkezi nüfusunun tatil nedeniyle bir hayli arttigina isaret eden Karaömeroglu, Saglik Bakanliginca açiklanan haftalik 100 bin nüfusa karsilik gelen Kovid-19 vaka sayilarinda bu nedenle artis yasandigina dikkati çekti.

- "Karadeniz Bölgesi'nde en fazla vaka artisi olan üçüncü il olmaya dogru gidiyoruz"

Karaömeroglu, bayram tatili süresince tüm vatandaslardan rehavete kapilmamalarini isteyerek, söyle devam etti:

"Türkiye genelinde oldugu gibi ilimizde de geçtigimiz haftalara göre vaka sayilarinda artis var. Tüm vatandaslarimizdan bayram ziyaretlerinde maske, mesafe ve hijyen kurallarina uymalarini bekliyoruz. Çok yakin akrabalar disinda toplu bayramlasma ve yemek organizasyonlardan uzak durmalarini tavsiye ediyoruz. Sinop vaka oranlarinda çok düsük rakamlara ulasmisti ama geçen Saglik Bakanimizin da ifade ettigi gibi Karadeniz Bölgesi'nde en fazla vaka artisi olan üçüncü il olmaya dogru gidiyoruz. O nedenle rehavete kapilmayalim ve tedbiri asla elden birakmayalim."

Kent genelinde asilama çalismalarinin araliksiz devam ettigini anlatan Karaömeroglu, "Asilanma oranimiz yüzde 65 seviyelerinde. Asiya ulasimi kolaylastirdik. Insanlarimizdan asiya karsi biraz daha istekli ve arzulu olmalarini bekliyoruz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA