Kirikkale'de Tüp Patladi Açiklamasi Bayram Ziyaretine Giden Aile Faciadan Kil Payi Kurtuldu

Kirikkale’de bir evin balkonundaki tüp patladi. Bayram ziyaretine giden ev sahipleri ise 1 saat arayla tüp patlamasindan kurtuldu.

Kirikkale'de Tüp Patladi Açiklamasi Bayram Ziyaretine Giden Aile Faciadan Kil Payi Kurtuldu
Olay, aksam saatlerinde Kirikkale’de Gürler Mahallesi 644. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 3. kattaki dairenin balkonunda bulunan piknik tüpü patladi. Kurban Bayrami dolayisiyla bir yakinina ziyarete giden 3 kisilik Avan ailesi, 1 saat arayla facianin esiginden döndü. Patlama sesini duyan mahalle sakinleri sokaga döküldü. Patlama sonrasi balkon penceresi ile evin alt girisindeki esyalar alev aldi.

Çevredeki vatandaslar, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, saglik, polis, dogalgaz ve elektrik dagitim sirketi ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen itfaiye, çikan yangini büyümeden söndürdü. Elektrik ve dogalgaz hatlari kapatilarak tedbir alindi. Polis ekipleri ise dogalgaz nedeniyle ikinci bir patlama riskine karsi sokagin giris ve çikislarina emniyet seridi çekti. Vatandaslari da olay yerinden uzaklastirdi. Saglik görevlileri ise tedbir amaçli beklemede kaldi. Sogutma çalismalarinin ardindan Olay Yeri Inceleme ekipleri, patlamayla ilgili çalisma baslatti.

Patlama sirasinda evde olmadigini belirten ev sahibi Ömer Avan, "Evde yoktum daha yeni geldim. 3 kisilik aileyiz. Evde kimse yoktu" dedi.



"Bir tüp patlamasi oldugu anlasildi"

Itfaiye Müdürü Tuncay Bulut, "Balkonda küçük bir tüp patlamasi oldu. Bize gelen ihbar bu sekilde. Burada küçük bir tüp patlamasi oldugu anlasildi ve arkadaslar söndürdü. Herhangi bir hasar yok evin içerisinde sadece duman var. Tüpün patlama nedeni suanda belli degil. Arkadaslar inceleme yapacak. Tüpün üzerinde bir sey unutmus olabilirler belki. Evde 1 saat önce birileri varmis, evi terk etmisler söylentiye göre" ifadesini kullandi.

"Balkona çiktigimda patlamayi gördüm"

Mahalle sakinlerinden Burak Çaliskan ise, "Evde yemek hazirliyordum. Önce iki tane ambulansin geçtigini duydum. Daha sonra balkona çiktigimda o patlamayi ates bulutunu gördüm. Bende kosarak buraya geldim" diye konustu.

Kaynak: İHA