Japonya'da Ankete Göre Halkin Yüzde 87'Si Tokyo Olimpiyatlarindan Endise Ediyor

Japonya'da yapilan bir anket, halkin yüzde 87'sinin Tokyo Olimpiyatlarinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina ragmen düzenlenmesine yönelik "bir seviyede endiseli" oldugunu ortaya çikardi.

Kyodo ajansinin anketinde katilimcilara 23 Temmuz'da baslayacak Tokyo Oyunlarina yönelik degerlendirmeleri, seyirci alinmama karari, hükümetin Kovid-19 tedbirleri ile Tokyo'daki OHAL soruldu.

Buna göre katilimcilarin yüzde 67,9'u yaklasan turnuva öncesinde, halihazirda baskent Tokyo ile çevresindeki Kanagawa, Saitama ve Çiba eyaletlerinde Kovid-19'a karsi uygulanan olaganüstü halin verimliliginden süphe ediyor.

Katilimcilarin yüzde 58,5'i, olimpiyatlar öncesi, ülke geneli Kovid-19 asilama kampanyasinin yeterli düzeye erismedigini savunurken yüzde 64,2'si hükümetin Kovid-19 sinirlamalarini desteklemedigini söyledi.

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesinin turnuvanin seyircisiz düzenlenmesi kararini katilimcilarin yüzde 43,6'si uygun buldu, yüzde 23,6'si ise az da olsa seyirci kabul edilmesi gerektigini beyan etti.

Yaklasik 2 bin kisinin dahil edildigi ve katilimcilarin yüzde 87'sinin "bir sekilde endiseli" oldugunu ortaya koyan ankette, katilimcilarin yüzde 31,2'si ise Tokyo Olimpiyatlarinin iptal edilmesi gerektigini savundu.

Kaynak: AA