Izmir Valisi Kösger, Bayram Programi Kapsaminda Huzurevi Ve Sehit Ailelerini Ziyaret Etti

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Kurban Bayrami'nin ilk gününde huzurevi ve sehit ailesi ziyaretlerinde bulundu.

Valilikten yapilan açiklamaya göre Kösger, bayram namazini takiben Hisar Camisi'ndeki vatandaslarla bayramlasti. Kösger daha sonra esi Fatma Kösger ile Karsiyaka Zübeyde Hanim Huzurevinde gerçeklestirilen bayramlasma programina katildi.

Bayram kahvaltisini huzurevi sakinleriyle yapan Vali Kösger, yaslilarla sohbet edip bayramlarini kutladi.

Huzurevinde bir konusma yapan Kösger, bayramin ilk gününde gelenek ve göreneklere uygun olarak büyükleri ziyaret etmek istediklerini ifade etti.

Tarih boyunca iftihar edecek tablolari yasamis, büyük bir milletin evlatlari olduklarini belirten Kösger, sunlari kaydetti:

"Bu gelisigüzel bir tablo degil. Çocuklarimizi, gençlerimizi vatana, millete, mukaddesata bagli yetistirerek, büyüklerimizin duasini almayi ihmal etmeyerek buralara geldik. Yaslilarimizin birikimini, gençlerimizin dinamizmi ile birlestirerek bugünlere ulastik. Burada bulunmamiz da bu örfün geregidir. Devlet, son zamanlarda 'sosyal devlet' olmanin geregi olarak hiçbir alani ihmal etmemeye çalisiyor. Bu kapsamda, gençlerimizi en iyi sekilde yetistirmeye çalisiyoruz, engellilerimize bütün imkanlari seferber ediyoruz, yaslilarimiz için hiçbir hizmeti esirgemiyoruz.

Iddia edebilirim ki Avrupa'da en sosyal devletlerden biri Türkiye'dir. Bu vesileyle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere devletimizi bugünlere getirenlerden Allah razi olsun. Sohbetlerimiz sirasinda ögrendim. Burada devletimizin çesitli kademelerinde görev almis, emek sarf etmis büyüklerimiz var. Sizlerin de alacagi hayir dualari var."

Pandemi tedbirleri nedeniyle karsilastiklari serzenislere de deginen Vali Kösger, koronavirüsten etkilenen huzurevleri basta olmak üzere, hayatin pek çok alaninda yapilan tüm çalismalarin ve alinan tüm tedbirlerin toplum sagligi için elzem oldugunu ifade etti.

Huzurevi programinin ardindan Vali Kösger önce 2017 yilinda Tunceli'de meydana gelen helikopter kazasinda sehit düsen Komiser Pilot Abdullah Ortanca'nin, ardindan da geçtigimiz haziran ayinda görevli bulundugu Kars'ta sehit olan Jandarma Astsb.Kd.Çvs. Egemen Öztürk’ün ailesi ile bir araya gelerek sabir dileklerini yineledi.

Kaynak: AA