Isveç'teki Gurbetçilerden Memleketleri Kulu'ya 195 Kurban Yardimi

Isveç'te yasayan gurbetçiler, memleketleri Konya'nin Kulu ilçesine, ihtiyaç sahiplerine ulastirilmak üzere 195 küçükbas hayvan bagisladi.

Isveç'te faaliyet gösteren Avrupali Kululular Egitim Kültür Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi ile Kulu Isveç Egitim Kültür Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi, gurbetçilerin yardimlarini ilçeye ulastiriyor.

Isveç ile Kulu arasinda yardim köprüsü haline gelen iki dernek, Kurban Bayrami dolasiyla bu yil da Isveç'te yasayan gurbetçilerin gönderdigi yardimlari ihtiyaç sahiplerine ulastiracak.

Kulu Isveç Egitim Kültür Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi Baskani Cafer Tayyar Ünlü, konuya iliskin açiklamasinda, böyle bir dernege ihtiyaç oldugunu belirtti.

Ünlü, açiklamasinda sunlari kaydetti:

"Biz de seve seve 2020 yilinda faaliyetlerimize basladik. Isveç'teki vatandaslarimiz sag olsun yardimlarini aktariyorlar. Biz de buradaki ihtiyaç sahipleri ailelere dagitimini gerçeklestiriyoruz. Dernegimizin esas kaynagi Isveçli gurbetçilerimiz. Sag olsunlar onlar varsa biz de burada variz. Bir bütünün parçalariyiz. Ilgileri ve alakalari çok iyi. Dernek olarak ögrencilere kiyafet destegi, ev yapanlara malzeme, gida kolileri gibi yardimlar da gerçeklestiriyoruz. Bu bayramda 195 kurbanligimiz var, kesip ailelere teslim edecegiz." ifadelerini kullandi.

Ünlü, bagis yapan hayirseverlere tesekkür ederek, bayramlarini kutladi.

Kaynak: AA