Istanbul'da Vatandaslarin Sivrisinek Rahatsizligi Devam Ediyor

Istanbul'da vatandaslari rahatsiz eden sivrisinekler farkli ilçelerde görülmeye devam ediyor.



Sariyer ve Avcilar'dan sonra Bahçelievler’de de farkli noktalarda artis gösteren sivrisinekler, vatandaslari rahatsiz ediyor.

Elvan Sokak’ta ikamet eden Halil Ibrahim Özcan, son bir haftada sivrisineklerin arttigini, bu sinekleri isirmasinin "fena derecede" kasinti yaptigini belirterek, "Zannedersem ilaçlamanin etkisiyle bir iki gün kayboldu. Fakat dün gece ve ondan önceki gece tekrardan farkettim. Etrafimizda bir çöp yigini yok, çöpler düzenli aliniyor. Geçen seneye göre sivrisineklerde bir farklilik var. Bu sivrisinekler isirmasa bile rahatsizlik veriyor. Üzerime konuyor, isirmasa bile kasindiriyor" dedi.

Ulubatli Hasan Caddesi Igde Sokak'ta oturan Nuray Oktay da sivrisineklere karsi ilaçlamanin tesirli olmadigini savunarak, "Sivrisineklerin isirmasi çok farkli, aniden sisiriyor, kabartisi uzun süre gitmiyor. Ne kadar ilaçlanirsa ilaçlansin çözüm olmuyor. Her gece sivrisineklerden rahatsiz oluyoruz. Artik bir çözüm bulunsun" diye konustu.

Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden Furkan Aybars Senocak ise sivrisinek isirmasindan yegeninin kolunda kizariklik meydana geldigini aktararak, "Kizarikligin büyümesi üzerine yegenimi hastaneye götürdük. Doktor bize farkli bir sinek türü oldugunu ve isirinca ateslenmeye yol açtigini söyledi. Bunun için bir jel verdi ve geçti" ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA