Istanbul'da Kurban Pazarlari Ve Kesimhanelerde Hareketlilik Yasaniyor

Kurban Bayrami'nin ilk gününde vatandaslarin kurban pazarlarina ve kesimhanelere akin etmesi nedeniyle bu noktalarda kuyruklar olustu Polis ve zabita ekipleri, kurban pazarlarinda Kovid19 tedbirleri kapsaminda denetimlerini sürdürüyor Belediye ekipleri pazarda temizlik çalismasi yaparken, herhangi bir kaza ve yaralanma ihtimaline karsin saglik ekipleri da pazar girisinde bekliyor.

Istanbul'da Kurban Bayrami'nin birinci gününde kurban pazarlari ve kesimhanelerde yogunluk yasaniyor.

Üsküdar'da Beylerbeyi'nde kurulan kurban pazarinda bayramin birinci günü hareketlilik gözlendi. Bazi vatandaslar daha önceden satin aldiklari kurbanliklari kamyonetlere yükleyerek kesimhanelere götürürken kimi vatandaslar ise kurban pazari içinde kurulan kesimhaneyi tercih etti.

Kesimhaneden sira aldiklarini belirten Nusret Topaç, verilen hizmetten duydugu memnuniyeti dile getirerek, kesimhanede her seyin daha kolay ve pratik oldugunu ifade etti.

Bu arada kimi kurban saticilari bu sene gerçeklesen satislardan memnun kalirken, kimisi de ellerinde çok sayida kurbanligin kaldigini aktardi.

Küçükbas kurbanlik saticisi Burak Sen, kurbanliklari Ordu'dan getirdigini belirterek, "Satislar bayram öncesine göre biraz durgunlasti. Kurbanliklarin yüzde 80'ini sattim. Sicak hava nedeniyle de müsteriler nadiren geliyor. Koçlarin fiyat araliklari 1800- 3300 lira arasinda degisiyor." dedi.

Öte yandan polis ve zabita ekipleri de kurban pazarlarinda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda denetimlerini sürdürüyor.

Belediye ekipleri de pazarda temizlik çalismasi yaparken, herhangi bir kaza ve yaralanma ihtimaline karsin saglik ekipleri pazar girisinde bekliyor.

-Sancaktepe'de kurban hareketliligi

Sancaktepe'deki Pasaköy kurban satis ve kesim alanlarinda da sabahtan itibaren hareketlilik yasaniyor. Bazi vatandaslar, daha önce aldiklari kurbanliklarini kesim için alana getirirken bazilari da kurbanlik için satis yerlerinde pazarliga devam etti.

Jandarma ve zabita görevleri de alan içerisinde önlem alirken, maske takmayan bazi vatandaslar zabita ekiplerince uyarildi, maskesi olmayan vatandaslara maske dagitildi.

Kaynak: AA