Içisleri Bakani Soylu, Sirnak'ta Halkla Bayramlasti

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Kurban Bayramini geçirmek için geldigi Sirnak’ta halkla bayramlasti.

Içisleri Bakani Soylu, Sirnak'ta Halkla Bayramlasti
Bakan Soylu, beraberindeki Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Baskani Mehmet Yarka ile birlikte kent merkezindeki Cumhuriyet Meydani’nda vatandaslar ile bayramlasti. Bakan Soylu, “Bayramlar, sadece gününü yasadigimiz degil dününü de yasadigimiz, çocuklugunu yasadigimizdir. Bugün, Sirnak’tan Edirne’ye kadar namazlar kilindi, kurbanlar kesildi. Hep beraber büyük bir senlik yasiyoruz. Bayram temizliktir, saflik ve sadeliktir. Bu bayram için size bir selam getirdim. Baskomutanimiz, milletimizin sevgilisinin selamini getirdim. Dün aksam Cudi’de kahramanlarimizla bayramlasirken, Sirnakli hemsehrilerimize de bayram dileklerini iletti. Kiymetli Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in sizlere selamlarini, bayram dileklerini iletiyoruz. Huzur içerisinde hep birlikte bir bayramdayiz” dedi.



Bakan Soylu, bölgede saglanan huzura da deginerek söyle konustu:

“Biz bu ülkede, Cenab-i Allah nasip etti, Cumhurbaskanimiz tensip etti, yöneticilik yapiyoruz. Siz ailenin reisisiniz anneler, babalar; ailenizin huzur içinde olmasini istersiniz degil mi? Bu ülkenin reisi de ülkesinin huzur içinde olmasini ister. Sirnak’ta vatandasim Sefine’ye gitsin, 1700 yillik tarihi yeniden canlandirsin ister, piknik yapsinlar. Sirnak’in daglarinda hayvanlarini otlatsin. Kato’dan, Bestler Dereler’den, Cudi’den Gabar’a kadar her taraf huzur bulsun ister, güzel güzel çiçekler koksun ister. Çocuklarimiz okullarinda okuyup, mühendis, doktor olmasini isterler. Bu ülkeyi yönetenler bunu ister. Allah’a hamdüsenalar olsun. Nereden nereye geldik. O günleri hatirlamak dahi istemiyoruz. Ne olursunuz siz de hatirlamayin. ’Dün söyleydi, böyleydi’ demeyelim. ’Yarin daha huzurlu olacagiz’ diyelim. ’Sirnak, bugünden yarina daha güzel gelecekle bulusacak’ diyelim. Dünün kötülüklerini degil dünün güzel hatiralarini hatirlayalim. Yolumuz, bahtimiz açiktir. Burada hep birlikte emrinize amadeyiz. Allah, size olan sevgimizi, bizim size olan sevginizi gönlümüzde, gönlünüzde azaltmasin. Huzuru, Sirnak’a getirdik ya huzuru Diyarbakir’a getirdik ya bilesiniz bu bizim sorumlulugumuzdur. Bu cografyanin da Suriye’nin de Irak’in da Libya’nin da Afganistan’in da Müslüman cografyasinin, insanligin, Orta Dogu’nun huzuru da sorumlulugumuzdur. Hiç merek etmeyin, Allah bize o günleri gösterecek. Buradan yürüyerek, Irak’a, Suriye’ye gidecek, buradan Libya’daki kardeslerimize ’selam olsun’ diyecek, Karabag’dan Filistin’e, Afganistan’a kadar bütün cografyanin, bütün insanlik medeniyetini anlatabilecek günler uzak degildir. Bize itimat edin. Geçmisimize, tarihimize layik olacagiz. Binlerce yildir bu medeniyeti bize emanet edenlere layik olacagiz. ’Cumhur Ittifaki’na itibar edin. Bugüne kadar size yanlis istikamet göstermedik. Insallah göstermeyecegiz” dedi.

Içisleri Bakanligi tarafindan Sirnakli gençlere bayram hediyesi olarak 500 bisiklet verildi.

Bakan Soylu ve beraberindeki heyet halkla bayramlasma programinin ardindan Sirnakli gençlerle Prestij Caddesi’nde bisiklet sürdü.
Kaynak: İHA