Hamas Lideri Heniyye'den, 'Israil Mescid-I Aksa Baskinlariyla Yenilgisini Örtbas Etmeye Çalisiyor' Açiklamasi

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Heniyye, Israil'in, isgal altindaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik baskinlarla yenilgisini örtmeye çalistigini belirtti.

Heniyye, Kurban Bayrami münasebetiyle yaptigi ve Hamas'in internet sitesinde yayimlanan konusmasinda, Yahudi yerlesimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik mükerrer baskinlarina karsi Israil'i uyardi.

"Düsmanin Mescid-i Aksa baskinlarini tekrarlamamasi, Kudüs ve çevresindeki kutsal mekanlarimiza saygisizlik etmemesi gerekir." diyen Heniyye, direnis güçlerinin, Filistin halkinin, Mescid-i Aksa muhafizlarinin (murabitlar) ve Bati Seria'daki halkin "Kudüs'ün kilici ve kalkani" oldugunu ifade etti.

"Isgalcinin, bu günlerde Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da yaptiklari yenilgisini örtbas etme çabasidir." diyen Heniyye, sunlari kaydetti:

"Direnis güçleri (Gazze'ye yönelik son saldirilarda) Kudüs'ün ates hattindan uzak olmadigini gösterdi. Israil ise direnisin kazandigi bu büyük zafere halel getirmek gibi bos bir ugras içine giriyor."

Sözde Süleyman Mabedi'nin yikilisinin yil dönümü olarak kabul ettikleri ve "Tisa BeAv" adini verdikleri matem günü dolayisiyla 1500'ü askin fanatik Yahudi, 18 Temmuz'da Mescid-i Aksa'ya baskin düzenlemisti.

Fanatik Yahudilerin baskinlari arife günü de devam etmisti. Kudüs Islami Vakiflar Idaresinden yapilan yazili açiklamada, Israil polisi korumasindaki 175 fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'nin güneybatisinda yer alan El-Megaribe (Fas) Kapisi'ndan Harem-i Serif'e baskin düzenledigi belirtilmisti.

Kaynak: AA