El Degmemis Koylarin 'Milyon Dolarlik' Misafirleri Denizlere Renk Katti

Dünyanin En Güzel Koylari Birligi Genel Sekreteri Galip Gür: 'Bu seneye baktigimiz zaman yine mega yatlarin, ultra yatlarin ve özel yatlarin daha da arttigini görüyoruz' Istanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odasi Bodrum Subesi Baskani Orhan Dinç: 'Türkiye'mizde özellikle Bodrum, Fethiye, Marmaris, bu bölgelerimiz essiz koylar olarak tercih ediliyor. Akdeniz çanagindaki bütün teknelerimizin ugrak yeri burasi. Bizler de denizimizi ve koylarimizi temiz tutmaliyiz'

DURMUS GENÇ-OSMAN URAS - Türkiye'nin gözde tatil merkezlerinin bulundugu Mugla, her yil oldugu gibi bu yilda milyon dolarlik lüks yatlarin ugrak yeri oldu.

Mugla'nin ünlü koylarinda "mavi yolculuk" yapmak isteyen turistlerin çogu Gökova Körfezi, Ingiliz Limani, Çökertme, Göcek, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Ölüdeniz, Kizilada, Datça ve Hisarönü koylarinda etkileyici bir yolculuga çikiyor.

Çok sayida lüks yat, bu koylari mesken tuttu. Maviyle yesilin bütünlestigi koylarda demirleyen yatlarda bulunan misafirler, sessiz bir ortamda denize girerek dinlenme firsati yakaliyor.

Tatilciler, günübirlik ve haftalik gezinti programlara dahil ediliyor.

Dünyanin En Güzel Koylari Birligi Genel Sekreteri turizmci Galip Gür, AA muhabirine, merkezi Fransa'da olan Dünyanin En Güzel Koylari Birligine Bodrum'un kurulusundan bu yana üye oldugunu söyledi.

Ilçenin bu özelliginin mega yatlarin, lüks yatlarin da ilgisini çektigini anlatan Gür, "Geçen sene salgin döneminde deniz turizmi çok ilgi çekti. Insanlarin salgindan korunmak amaciyla tercih ettigi bir yöntem oldu. Dolayisiyla çok büyük bir ilgi oldu. Bu seneye baktigimiz zaman yine mega yatlarin, ultra yatlarin ve özel yatlarin daha da arttigini görüyoruz." dedi.

Bodrum sahillerinin koylarinin özellikle saglikli turizm için çok uygun oldugunu vurgulayan Gür, bu nedenle yurt içi ve yurt disindan çok tercih edildigini dile getirdi.

- "Deniz turizminin çok daha fazla talep görecegine inaniyorum"

Görevlerinin koylara sahip çikarak bu güzelligi korumak olduguna isaret eden Gür, bu nedenle büyük çaba sarf ettiklerini bildirdi.

Gür, bölgeye özel yatlariyla gelenlerin de çogunlukta olduguna deginerek, "Bodrum, guletleriyle çok ünlü. Son yillarda da bizim guletlerimiz de baktiginiz zaman çok lüks hale getirildi. Içeriye girdiginiz zaman gerçekten yüzer bir bes yildizli otel gibi. Dolayisiyla kabin kiralayarak da bu sistemi tercih edenler çok oldu. Insallah turizm konusunda kisitlamalarda Avrupa'dan da bekledigimiz serbestlikler gelmeye basladigi zaman deniz turizminin çok daha fazla talep görecegine inaniyorum." ifadesini kullandi.

- "Akdeniz çanagindaki bütün teknelerimizin ugrak yeri burasi"

Istanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (IMEAK) Deniz Ticaret Odasi (DTO) Bodrum Subesi Baskani Orhan Dinç ise Bodrum'un deniz ticaretinin merkezleri arasinda yer aldigini söyledi.

Kurban Bayrami öncesi denizlerde ve koylarda mega yat hareketliliginin arttigina dikkati çeken Dinç, söyle konustu:

"Mega yatlari, özel motor yatlari, yelkenli tekneleri denizlerimizde, koylarimizda görmek bizleri mutlu ediyor. Bodrum büyük bir yarimada, çok güzel koylarimiz var. Gökovamiz var, Göcek'imiz var. Dolayisiyla mavi yolculugun basladigi Bodrum'da da bu güzel tekneleri, görmek bizi fazlasiyla memnun ediyor. Tabii salgindan da yavas yavas normallesmeye geçtigimiz su dönemde, deniz turizmimizin açildigini görmek bizi mutlu ediyor. Türkiye'mizde özellikle Bodrum, Fethiye, Marmaris, bu bölgelerimiz essiz koylar olarak tercih ediliyor. Akdeniz çanagindaki bütün teknelerimizin ugrak yeri burasi. Bizler de denizimizi ve koylarimizi temiz tutmaliyiz."

Mugla Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl ise kentin sahip oldugu tarihi ve dogal güzellikleri kadar mavi ile yesilin uyumu esliginde sakin koylara açilmak isteyen yerli ve yabanci turistlerin de tercihi oldugunu söyledi.
Kaynak: AA