Dogu Anadolu'da Kurban Keserken Yaralanan 143 'Acemi Kasap' Hastaneye Basvurdu

Dogu Anadolu Bölgesi'nde kurban kesmeye çalisirken yaralanan 143 "acemi kasap", hastanelerin acil servisine müracaat etti.

Kurban Bayrami'nin ilk gününde Erzurum, Erzincan, Kars, Agri ve Igdir'daki hastanelerin acil servislerinde acemi kasap yogunlugu yasandi.

Erzurum'da sabah saatlerinde kurban keserken aceleciligi ve acemiligi yüzünden vücudunun çesitli yerlerinden yaralanan ve Sehir Hastanesi ile Yakutiye Egitim ve Arastirma Hastanesinin acil servislerinde yogunluk olusturan yaklasik 62 acemi kasap, ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

Öte yandan, kurban kesimi sirasinda boynuz ve tekme darbesi alarak yaralanan bazi kisiler de hastanede tedavi edildi.

Kurban kesiminde vücudunun çesitli yerlerinden Igdir'da 15, Kars'ta 20, Erzincan'da 16, Agri'da ise 30 kisi hastanede tedavi edildi.

Erzurum'da kesim yaparken yaralanan Tacettin Egilmez, AA muhabirine yaptigi açiklamada, aceleciligi yüzünden parmaklarini kestigini belirterek, "Tek basima 1 tonluk tosunu kesmeye çalistim. Hafif yaralandim. Allah kabul etsin, tüm vatandaslarin bayramini kutluyorum. Dikkat etsinler, telefonla mesgul olmasinlar. Aceleciligim yüzünden parmaklarimi kestim." dedi.

Vatandaslardan Emrah Aydemir ise Islam aleminin bayramini kutlayarak, "Acele ettigim için kesim sirasinda yaralandim. Biçakla hayvanin bogazini kestikten sonra biçak ayagima degdi. Vatandaslar dikkatli olsun ve acele etmesin. " diye konustu.

Zübeyir Bilal da Islam aleminin bayramini tebrik ederek, "Kurbani kestik boynuzundaki ipi alayim derken biçak parmagima degdi. Zaten acemiyiz, Allah'a sükür hayvana eziyet çektirmedik, o yüzden vicdanin rahat." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA