Cezayirliler, Bayram Namazini Kovid-19 Önlemleri Altinda Camilerde Kildi

Cezayirliler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda alinan siki önlemlerle bayram namazini camilerde eda etti.

Bu sene Kurban Bayrami'nda namaz için camilerde toplanan Cezayirlilerin, maske, mesafe, tokalasmama gibi önleyici tedbirlere riayet ettikleri görüldü.

Cezayirli Tahir Humasi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bu yil da Kovid-19 salgini nedeniyle Kurban Bayrami'nin farkli geçtigini söyledi.

Sevdikleri ve yakinlariyla salgin nedeniyle ayri düstüklerini kaydeden Humasi, salginin ortadan kalkmasi temennisini dile getirdi.

Ömer Bubetra ise salgin nedeniyle bayramlarin önceki yillardaki gibi geçmedigini ifade ederek, buna ragmen bayramin nesesinin kaçirilmamasi gerektigini kaydetti.

Cezayir hükümeti dün, bayram münasebetiyle vatandaslarin hareketlerini azaltmasini, zorunlu seyahatlerden ve kurban kesimi sirasinda toplanmalardan kaçinmasini ve hijyen kosullarina uymasini içeren bir dizi önleyici tedbiri onaylamisti.

Ülkede geçen sene Kurban Bayrami'nda salgin önlemleri kapsaminda bayram namazinin camilerde kilinmamasi yönünde karar alinmisti, Ramazan Bayrami'nda ise bayram namazlari camilerde eda edilmisti.

Cezayir Saglik Bakanliginin verilerine göre, Kovid-19 nedeniyle su ana kadar 3 bin 938 kisi yasamini yitirdi, 153 bin 309 kisi virüse yakalandi, 105 bin 604 kisi de sagligina kavustu.

Kaynak: AA