BBP Genel Baskani Destici'den Kibris Baris Harekati'nin 47. Yil Dönümü Mesaji Açiklamasi

'Kibris Baris Harekati, pek çok açidan Türk tarihinin önemli, gururla hatirladigimiz, etkileri bugüne dek süren ve çok uzun yillar hatirlanacak hadiselerinden biridir'.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Kibris Baris Harekati, pek çok açidan Türk tarihinin önemli, gururla hatirladigimiz, etkileri bugüne dek süren ve çok uzun yillar hatirlanacak hadiselerinden biridir." degerlendirmesinde bulundu.

Destici, Kibris Baris Harekati'nin 47. yil dönümü dolayisiyla yayimladigi mesajda, 1571'de fethedilen Kibris'in, o tarihten bu yana Türk yurdu ve topragi oldugunu belirtti.

Kibris'ta 15 Temmuz 1974'te hedefleri "Türk varligini yok etmek" olan cuntanin Yunanistan'in destegiyle darbe yaptigini animsatan Destici, su ifadeleri kullandi:

"Bu gelisme üzerine Türkiye Cumhuriyeti, imza sahibi oldugu 1959 tarihli Zürih ve Londra anlasmalarinin ve uluslararasi hukukun vermis oldugu garantörlük hakkini kullanarak 20 Temmuz 1974 sabahi Türk Silahli Kuvvetleriyle adaya müdahale etti. Türkiye, bu sekilde zaten bir süredir devam eden ve darbeyle yogunlasan Türklere yönelik katliamlari durdurdu, Türkler ve Rumlar basta olmak üzere Kibris'ta yasayan herkesin güvenligini sagladi.

Kibris Baris Harekati, pek çok açidan Türk tarihinin önemli, gururla hatirladigimiz, etkileri bugüne dek süren ve çok uzun yillar hatirlanacak hadiselerinden biridir. O yillarda Türkiye'de 1960 darbesi ve 1971 muhtirasinin olumsuz etkileri devam ediyordu. Siyasi, askeri ve ekonomik açidan büyük ölçüde disa bagimli durumdaydik. Siyasi istikrarsizlik toplumun bütün kesimlerini etkiliyor, ülke adim adim anarsi ve terör uçurumuna sürükleniyordu.

Böylesine agir sartlarin hakim oldugu bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti, yaptigi askeri harekatla Kibris Türklerini maruz kaldigi soykirim girisiminden kurtarmis, Türklük ve Islam alemi için umut, mutluluk ve gurur kaynagi olmus, milletimiz bütün farkliliklari, anlasmazliklari bir kenara birakarak el ele bir bütün haline gelmis, millet olmanin, sinir ve imkansizlik tanimayan gücünü bir kez daha idrak etmistir."

- "Unutulmamasi gereken ders ve istikamet göstergesi"

Kibris Baris Harekati'nin hem millet hem devlet hem de devletin her kademesinde görev yapan yöneticiler için unutulmamasi gereken bir ders ve istikamet göstergesi oldugunu vurgulayan Destici, su görüsleri paylasti:

"Kibris Baris Harekati, Türkiye'nin yakin tarihte uluslararasi iliskilerde gücünü tüm dünyaya gösterdigi önemli bir dönüm noktasi olurken ciliz ve itibarsiz da olsa harekatla ilgili kendi içimizden yükselen 'isgal' söylemlerini ise milletimizin talihsizligi ve imtihani olarak degerlendiriyorum.

Kibris Baris Harekati'nin 47. yilinda, harekat öncesi Kibris'ta katledilen kardeslerimizi, 1570'ten 1974'e, Kibris'i Türk topragi yapmak, Kibris'in Türk'ün vatani kalmasi ve Kibris'ta yasayan kardeslerimizin güvenligi için canlarini veren tüm sehitlerimizi, Kibris Türklügünün var olma mücadelesinin kahramanlari Doktor Fazil Küçük ve KKTC'nin ilk Cumhurbaskani Rauf Denktas'i, Kibris Baris Harekati'nin kararini alan dönemin Basbakani Bülent Ecevit ve Basbakan Yardimcisi Necmettin Erbakan'i, harekata katkida bulunan askerlerimizi, kamu görevlilerimizi ve mücahitlerimizi rahmetle, minnetle aniyorum."
Kaynak: AA