Bayrama Direksiyon Basinda Giren Tir Soförleri Aileleriyle Telefonda Bayramlasti

Türkiye'den Avrupa'ya ihraç yükü tasiyan ve bayrama yolda, ailelerinden uzakta giren tir soförleri, sevdikleriyle telefonda bayramlasti.

Yurt disina çikmak için Kapikule Sinir Kapisi'na gelen tir soförleri, bayram namazlarini kildiktan sonra soför arkadaslariyla bayramlasti.

Tir parkinda siranin kendilerine gelmesini bekleyen tir soförleri, aileleriyle telefonla görüserek bayramlarini kutladi.

Tir soförü Konyali Ramazan Çaylak, AA muhabirine, Almanya'ya yük tasidigini yine bir bayrami ailesinden uzak geçirmenin buruklugunu yasadigini söyledi.

Çocuk, torun ve kardeslerinin telefonla kendisini aradigini ve bayramlastiklarini anlatan Çaylak, "28 yildir bayramlar bizim ya sinir kapisinda ya da gurbet elde geçer. Evde bayram geçiremiyoruz, bu da bizim derdimiz. Ailemiz uzakta, hepsinin bayramini kutlar gözlerinden öperim" dedi.

Ferhat Öztoprak da 21 yildir oldugu gibi es, çocuk ve ailesiyle uzaktan bayramlastiklarini, islerinin zor oldugunu bayramlarda buruklugun daha da arttigini ifade etti.

Bir baska tir soförü Adnan Çil de bayrama buruk girdiklerini ifade ederek, "Tircilik, aileden uzaksin, anne babadan bayramda seyranda dügünde dernekte hep uzaktasin, yollardasin. Meslek sartlari agir, her bayram disaridayiz. Annem rahatsizdi, babamla konustum, ailemi aradim bayramlastik. Herkese iyi bayramlar dilerim." diye konustu.

Kaynak: AA