Baskan Akgün'den Sel Felaketi Yasayan Gelsenkirchen'e Destek Ziyareti

Büyükçekmece Belediyesi, 20 yildir köklü bir kardes sehir iliskisi sürdürdügü Almanya’nin Gelsenkirchen kentinin yaralarini sarmak için kollari sivadi.

Baskan Akgün'den Sel Felaketi Yasayan Gelsenkirchen'e Destek Ziyareti
Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Kurban Bayrami’nin ikinci gününde Almanya’ya giderek sel felaketinin yasandigi bölgelerde incelemelerde bulunacak.

“Yüzyilin felaketi”

Geçtigimiz günlerde Almanya’nin Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerindeki meydana gelen sel ve su baskinlarinda yüzden fazla kisi yasamini yitirmisti. Sel felaketinden en fazla etkilenen bölgelerden biri de Büyükçekmece Belediyesi’nin kardes sehri Gelsenkirchen oldu. Büyükçekmece - Gelsenkirchen Kardes Sehir Dostlugunu Gelistirme Dernegi araciligiyla felaket bölgesindeki gelismeler hakkinda bilgi alan Baskan Akgün yarin felaket bölgesinde olacak.

Belediye Baskani Welge’ye geçmis olsun ziyareti

Gelsenkirchen Belediye Baskani Karin Welge ile bir araya gelecek olan Baskan Akgün, mevkidasina bassagligi ve geçmis olsun dileklerini iletecek. Akgün daha sonra Büyükçekmece-Gelsenkirchen Kardes Sehir Dostlugunu Gelistirme Dernegi’nin Almanya temsilcileri ile felaket bölgesinde incelemelerde bulunacak. Sel felaketinin yasandigi bölgeden içme suyu ve pratik hazirlanabilen gida talebi geldigini belirten Baskan Akgün su açiklamayi yapti; “Gelsenkirchen ile 20 yillik köklü bir kardes sehir iliskimiz var. Iyi günlerinde oldugu gibi zor günlerinde yanlarinda olacagiz. Kendilerine yardima hazir oldugumuzu ve yanlarinda oldugumuzun mesajini verecegim. Yapilmasi gereken ne varsa imece usulü ile yapilacak”
Kaynak: İHA