Bakan Soylu, Sehit Jandarma Uzman Çavus Tuncay Arslan Üs Bölgesi'ndeki Askerlerle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Sizler terörü bitiren nesil olarak yüzlerce yil bu topraklarda sizlerden sonra yasayanlarin dualarinda olacaksiniz. Kahramanlik öyküleriniz dilden dile anlatilacak. Her birinizin ismi, sani tarih kitaplarinda yer alacak. Bu milletin birligine, beraberligine yaptiginiz hizmet hem etrafimizdaki cografyaya hem de dünyaya büyük bir miras birakacak' 'Kimse kahramanlik öykülerimizin Kurtulus, Istiklal mücadelesinde kaldigini zannetmesin. Bu millet dogustan kahramandir ve bu topraklarin üzerinde oyun oynamaya, oyun oynanilmasina asla müsaade etmez. Siz de müsaade etmiyorsunuz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Sirnak'taki Sehit Jandarma Uzman Çavus Tuncay Arslan Üs Bölgesi'ni ziyaretinde, "Sizler terörü bitiren nesil olarak yüzlerce yil bu topraklarda sizlerden sonra yasayanlarin dualarinda olacaksiniz. Kahramanlik öyküleriniz dilden dile anlatilacak. Her birinizin ismi, sani tarih kitaplarinda yer alacak. Bu milletin birligine, beraberligine yaptiginiz hizmet hem etrafimizdaki cografyaya hem de dünyaya büyük bir miras birakacak." dedi.

Beraberinde Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin ile Cudi Dagi'ndaki Sehit Jandarma Uzman Çavus Tuncay Arslan Üs Bölgesi'ni ziyaretinde askerlerle yemekte bir araya gelen Soylu, burada yaptigi konusmada, arife gününde ayni sofranin etrafinda bulusmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Allah'tan nice Kurban Bayramlarina hep birlikte ulasmayi dileyen Soylu, "Allah nazli nazli dalgalanan ay yildizli bayragimizin altinda, ezan-i Muhammedi'nin kucaklayiciliginda, ailelerimizle ülkemizin hürriyetiyle bagimsizligiyla nice bayramlara ulasmayi nasip etsin." diye konustu.

"Biliyoruz ki kurban en sevdigin için feda etmek, en sevdigin için feda olmaktir. Hazreti Ibrahim canindan aziz bildigini feda etmek, Hazreti Ismail de çok sevdigi için feda olmaya hazir bir anlayisi ortaya koyan bir emaneti bize biraktilar. Bu sofranin etrafindakiler de bu ülkenin hürriyeti, bagimsizligi, bayragimiz, namusumuz için her biri Ibrahim, her biri Ismail. Bu anlayis içerisindeyiz ve kurban bir taraftan bizim için vuslat ama bir taraftan bizim için büyük bir hatirlanis ve hatirlatistir. Bu vesileyle öncelikle tekrar her birinize milletimiz, geçmisimiz, gelecegimiz adina sükranlarimizi ifade etmek istiyoruz. Allah sizden razi olsun, Allah ayaginiza tas degdirmesin. Cenab-i Allah sizi muhafaza etsin." ifadelerini kullanan Soylu, su anda bulunduklari Cudi'nin bir zamanlar maalesef terör örgütünün en önemli alanlarindan biri oldugunu hatirlatti.

- "Kahramanlik öyküleriniz dilden dile anlatilacak"

Soylu, "Türkiye'nin huzur içerisinde tikir tikir isledigi bir anlayisi sizin kahramanliklariniz ortaya koyuyor.

Burada vatan nöbetindesiniz. Her türlü riski alip, bu ülkenin huzurunu bozmaya çalisanlara karsi bir mücadele sergiliyorsunuz. Memleketimizin her kösesinde vatandasimiz, milletimiz, huzur içerisinde yarin insallah Kurban Bayrami namazina gidecekler, ardindan da insallah kurbanlarini kesecekler. Bizi ayakta tutan unsur da budur. Allah'a hamdolsun." diye konustu.

"Sizler terörü bitiren nesil olarak, yüzlerce yil bu topraklarda sizlerden sonra yasayanlarin dualarinda olacaksiniz. Kahramanlik öyküleriniz dilden dile anlatilacak. Her birinizin ismi, sani tarih kitaplarinda yer alacak. Bu milletin birligine, beraberligine yaptiginiz hizmet hem etrafimizdaki cografyaya hem de dünyaya büyük bir miras birakacak. Bu firsati yakaladik. Biraz önce size hitap eden Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, inançla hep birlikte bu firsati yakaladik." diyen Soylu, terörle mücadelede saglanan basariya degindi.

Soylu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Terör örgütleri Türkiye'yi terbiye etmeye çalisiyorlardi simdi esameleri okunmuyor. Bunun kahramani sizlersiniz. Yüreginiz, cesaretiniz, bu memlekete olan inanciniz, analariniza, babalariniza ve kardeslerinize, arkadaslariniza verdiginiz söz. Biz farkli bir milletiz. Bize meydan okuyanlara, bu topraklari huzursuz etmek isteyenlere, bize had bildirmeye çalisanlara, bizim gelecegimize ambargo, ipotek koymaya çalisanlara Cenab-i Allah'in inayetiyle verdigi güçle kuvvetle milletimizin dualariyla ders vermeyi bilen bir milletiz. Kimse kahramanlik öykülerimizin Kurtulus, Istiklal mücadelesinde kaldigini zannetmesin. Bu millet dogustan kahramandir ve bu topraklarin üzerinde oyun oynamaya, oyun oynanilmasina asla müsaade etmez. Siz de müsaade etmiyorsunuz."

- "Agri Dagi'ndan Tendürek'e, Kato'dan Gabar'a kadar çok mesafe alindi"

Memleketin her noktasinda kahramanca mücadele eden polise, askere, jandarmaya, güvenlik korucularina güvendiklerini belirten Soylu, el birligi içerisinde büyük bir is basarildigini aktardi.

Bati'nin güç verdigi terör örgütlerinin bu topraklarda dize getirildigini, hadlerinin bildirildigini dile getiren Soylu, bundan daha büyük bir onur ve seref olmadigini söyledi.

Soylu, yarin ülkedeki bütün camilerde sehitlere, gazilere ve kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerine dua edilecegini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Bu milleti kölelestirmek isteyenlere karsi ortaya koydugunuz bu büyük mücadele hep duaya mazhar olacaktir. Çok mesafe alindi, içeride, disarida, Agri Dagi'ndan Tendürek'e, Kato'dan Gabar'a kadar çok mesafe alindi. Sehirlerimizin içerisinde huzurumuzu bozanlara yapilan mücadeleye kadar çok mesafe alindi. Terör örgütünün bütün imkanlarini, kabiliyetini, kaynaklarini kesene kadar çok mesafe alindi. Inanç olmasa Allah'a teslimiyet olmasa bu milletin asaletine mensubiyet olmasa yüreginiz olmasa cesaretiniz olmasa bu mesafe alinmaz."

"Bu milletin canini çok yaktilar, bu ülkeye çok bedeller ödettiler. Daha fazla büyümemize mani oldular. Çocuklarimizin, gelecegimizin, gelecek nesillerimizin, islerine, güçlerine mani oldular. Karamsarlik ortaya koydular ama hak her zaman batilin karsisinda galip ayrilir. Bizim inancimiz budur." diyen Soylu, memleketin terörle mücadelesinde, güvenliginde çok mesafe kat edildigini aktardi.

Soylu, üs bölgesinde de gördüklerini, teknolojinin en üst seviyede oldugunu dile getirerek, "IHA'sindan, SIHA'sina, modern üs bölgesinden ATAK helikopterlerine kadar. Allah'a hamdolsun terör örgütlerinin kamp yaptigi bölgelerde bugün sizlerin ortaya koymus oldugu sahavet sadece terör örgütünün degil onlarin agababalarini da çildirtmaktadir. Allah sizden razi olsun." dedi.

Askerlere aileleriyle ömür boyu huzur içerisinde yasamalari temennisinde bulunan Soylu, güvenlik güçlerine minnettar ve mütesekkir olduklarini kaydetti.

Soylu, "Sonuna kadar sizlerle birlikteyiz. Bu isi temizleyecegiz ve bu defteri kapatacagiz. Bu defteri kapatmanin serefi de onuru da insallah su neslin ve kahramanlarin olur. Allah arife günü, Kurban Bayrami hürmetine insallah bu topraklari, bu memleketin dünyanin en huzurlu memleketi olmasi hususunda dualarimizi kabul eder. Sizlere, ailelerinize, tüm arkadaslariniza ve bütün kahramanlarimiza, gazilerimize, sehit ailelerimize ve bu milletin her bir ferdine, Müslüman cografyaya, bu Müslüman cografyanin magdur ve mazlumlarina hayirli bayramlar diliyoruz. Allah nicesine birlikte kavusmayi nasip etsin." seklinde konustu.

Üs bölgesini ziyarette Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Baskani Mehmet Yarka ve AK Parti Il Baskani Ibrahim Halil Erkan da yer aldi.

Kaynak: AA