Bakan Soylu Açiklamasi 'Bayrami Huzurla Geçirebilmek Için Bütün Önlemleri Almis Bulunmaktayiz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu. “Bayrami huzurla geçirebilmek için, Içisleri Bakanligi olarak, her zaman oldugu gibi görev ve sorumluluk alanimiza giren bütün önlemleri almis bulunmaktayiz” ifadelerini kullandi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Bayrami Huzurla Geçirebilmek Için Bütün Önlemleri Almis Bulunmaktayiz'


IÇISLERI BAKANI SOYLU’NUN YAYINLADIGI BAYRAM MESAJININ TAMAMI SU SEKILDE:

“Sevgi, yardimlasma ve iyilige dair ne varsa etrafimizi dalga dalga sardigi, bir Kurban Bayrami’na daha ulasmis bulunuyoruz.

Bütün dünyanin büyük bir sabir testinden geçtigi ve ‘kavusmayi’ özledigimiz son bir buçuk yillik sürecin sonunda gelen bu Kurban Bayrami, elbette ki herkes için çok farkli, çok daha anlamli ve insallah çok daha mutluluk verici bir bayram olarak hafizalarimizda yer alacaktir.

Bu kavusmanin verdigi mutluluklarin üzerine gölge düsmemesi için, sevdiklerimize sag salim kavusmak ve bayrami huzurla geçirebilmek için, Içisleri Bakanligi olarak, her zaman oldugu gibi görev ve sorumluluk alanimiza giren bütün önlemleri almis bulunmaktayiz.

14 - 26 Temmuz tarihlerini kapsayacak sekilde 13 günlük bayram tatilinin tamaminda 226 bin 586 Polis ve Jandarma’dan olusan toplam 120 bin 372 ekip / tim görevlendirilmistir. Bununla birlikte, Polis ve Jandarma Müfettislerimiz de, güzergâhlarda ve kazalarin yogunlastigi kara noktalarda ekipler tarafindan alinan tedbirleri denetlemek üzere sahada olacaktir. Merkez teskilatimizdan da Emniyet Genel Müdürümüz, Genel Müdür Yardimcilarimiz ve Daire Baskanlarimizdan olusan ekiplerimiz, yine ayni sekilde güzergahlarda alinan trafik tedbirlerini ve görevli personeli denetlemek üzere sahada çalismalarini sürdüreceklerdir. Ayrica, sehirler arasi otobüsler de sivil personelle denetlenecektir. Normal bir yolcu gibi otobüslere binip denetleme yapmak üzere toplam 690 personel görevlendirdik. Bunun yani sira, havadan helikopter ve dronlarla denetimlerimiz de bayram tatili süresince yogun olarak devam edecektir. Yine maket trafik araçlarimiz ve maket trafik polislerimiz de görevlerinin basinda olacaklardir. Uyari levhalariyla önceden sürücülere bildirilmek kosuluyla radar denetimlerimiz de kesintisiz devam edecektir.

Bu bayramdaki trafik sloganimizi ‘Yol Ver Hayata’ olarak belirledik. Insallah yola çikan tüm vatandaslarimiz, bu kampanyanin hatirlatmasi ve uyarisiyla emniyet kemerlerini takarak, hizlarini azaltarak, yaya geçislerine öncelik vererek, uykusuz yola çikmayarak, uzun yolculuklarda muhakkak kisa molalar vererek, bilhassa direksiyon basinda cep telefonlarini kullanmayarak aci haberler almadigimiz bir bayram yasamamiza katkida bulunacaklardir.

Elbette ki bütün bunlari yaparken ve bayram ziyaretlerimizde Temizlik-Maske-Mesafe kurallarina riayet edilmesi gerektigini, tehlikenin hem dünyada hem de ülkemizde tamamen yok olmadigini da hatirlatmak isteriz.

Bu duygu ve düsüncelerle basta Sehit yakinlarimiz, Gazilerimiz onlarin aileleri olmak üzere; yurt disinda yasayan vatandaslarimizin, gönül cografyamizdaki kardeslerimizin, Aziz Milletimizin ve bütün Islâm Âleminin mübarek Kurban Bayrami’ni tebrik ediyor, bayramin hepimiz için, ülkemiz ve tüm insanlik için hayirlara vesile olmasini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

(Yunus Emre Kartal/IHA)
Kaynak: İHA